Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 7 μ.μ θα γίνει ο Εσπερινός της γιορτής του Αγίου Υακίνθου στον Ψηλορείτη. Όπως αναφέρει η “ομάδα των Υακινθείων”:

“Ανεβείτε  στον δροσερό Υάκινθο, στη γιορτή του Αγίου των αισθημάτων! Παρασκευή 2 Ιουλίου, απόγευμα 19:00 «κάτω από το φως των αστεριών». Θα λειτουργήσει ο πατέρας Ανδρέας Κεφαλογιάννης και  θα ψάλει ο Βασίλης Δραμουντάνης. Η  μυσταγωγική  βραδιά θα συνεχιστεί με ατμοσφαιρική συναυλία στο θέατρο του Αγ.  Υακινθου από τις καλλίφωνες  χορωδίες:

-Θύραθεν  

-Παραδοσιακή χορωδία του Δήμου Ανωγείων με την  σύμπραξη της χορωδίας των Σισσών. Θα ακουστούν ύμνοι και δημοτικά άσματα 

Ας φέρει ο καθένας μαζί του ένα λευκό κερί για να Φωτίσει ο καθένας ξεχωριστά την παράσταση!”

Θυμίζουμε ότι φέτος στις γιορτές των Υακινθείων στις 23, 24, και 25  Ιουλίου, θα τιμηθεί η μαία Αικατερίνη Βρέντζου-Κεφαλογιάννη, που αν και η ίδια δεν απέκτησε δικά της τέκνα, ξεγέννησε χιλιάδες παιδιά της περιοχής. Την προτομή της ετοιμάζει ή γλύπτρια Λάουρα Τζίτζι.

Οι γιορτές των Υακινθείων, επιστρέφουν φέτος μετά από δυο χρόνια απουσίας. Στις γιορτές θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Μοιραστείτε το

-

-->