“Το όνομα σου στα ψηλά, είναι και εκεί θα μείνει,

γιατί Πατέρα, ανθρωπιά, είχες και καλοσύνη.”

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στο Αρμί, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Εμμανουήλ Γεωργίου Κουνάλη (Μάκης του Σταυρουλογιώργη) που “έφυγε” από τη ζωή στα 76 του χρόνια, στις 28 Φεβρουαρίου 2021. Η οικογένεια του καλεί φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διατάξεις και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Με σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ, η οικογένεια του αείμνηστου Μάκη, ενός εξαιρετικού Ανωγειανού με απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια, αποχαιρετάει τον άνθρωπο της με συγκίνηση. Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

” Αγαπημένε μας Πατέρα, 

ένας χρόνος πέρασε από τη μέρα που έφυγες. Ένας χρόνος δύσκολος, γεμάτος δάκρυα, ένας χρόνος χωρίς την μορφή σου, ένας χρόνος που έγινες άγγελος, που μπορεί να μη σε βλέπουμε, όμως ζεις στις καρδιές μας και δε θα φύγεις ποτέ από εκεί.

Υπήρξες άνθρωπος με ήθος, με αξίες, με ανθρωπιά και καλοσύνη. Ένας άνθρωπος με δύσκολο επάγγελμα, αυτό του βοσκού, που τους μισούς μήνες του χρόνου δεν έβλεπες την οικογένεια σου. Θα ήθελες αλλά ούτε εμείς είχαμε χορτάσει την παρουσία σου. Όταν ερχόταν η στιγμή που θα ξεγυάλιζες  στη Νίδα προσπαθούσες να κερδίσεις όλο το χρόνο που έλειπες.

Έκανες παρέες στο μητάτο και όλοι είχαν να πουν για τη φιλοξενία και την καλοσύνη σου. Τόση καλοσύνη, που δεν στεναχώρησες ποτέ κανέναν. Ποτέ δεν μπήκες στο σπίτι μας με νεύρα, παρά την κούραση που είχες, αλλά ερχόσουν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό το χαμόγελο δε θα φύγει ποτέ από τη μνήμη μας.

Το πέρασμα σου από τη ζωή ήταν γεμάτο δυσκολίες. Από μικρός ήσουν ορφανός από πατέρα, οπότε έπρεπε να δουλέψεις για να προσφέρεις στην οικογένεια σου. Μεγαλώνοντας, έκανες τη δική σου οικογένεια και φρόντιζες να μη μας λείπει τίποτα.

Ο Θεός όμως δεν σε άφησε να ζήσεις ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένεια σου και τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν. Προβλήματα τα οποία πάλεψες με περηφάνεια χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσεις. 

Ακόμα και όταν ήρθαν τα δικά σου προβλήματα υγείας, πάλι δεν παραπονέθηκες, πάλι δεν γκρίνιαζες, αλλά άρχισες ξανά να μάχεσαι με θάρρος, όπως είχες μάθει τόσα χρόνια να κάνεις.

Είμαστε περήφανοι για σένα και όσο θα ζούμε θα κρατήσουμε το καθαρό και περήφανο όνομα που μας άφησες, ανεξίτηλο.

Μας λείπεις πολύ…”

-Στην μνήμη του Εμμανουήλ Κουνάλη, η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ, το ποσό των 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει αιώνια.

 

Μοιραστείτε το

-

-->