“Δεν εστεναχωρέσαμε ποτέ ο γης τον άλλο,

και πως θα ξανασμίξουμε, στιγμή δεν αμφιβάλλω..(Λ.Μπέρκης)

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο ενός αγαπητού παιδιού στην κοινωνία των Ανωγείων, του Γιάννη Παπανικολάκου που “έσβησε” άδικα και πρόωρα στα 39 του χρόνια την 4η Δεκεμβρίου 2018. Η οικογένεια του θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του Γιάννη στην Μάνη, όπου αναπαύεται για πάντα, την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο χωριό Μηλιά Μεσσηνίας και τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Γιάννης Παπανικολάκος, ή “Μόμπιλος” όπως ήταν το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι φίλοι του στα Ανώγεια, γεννήθηκε στο Γύθειο, αλλά πέρασε όλα τα παιδικά και χρόνια της εφηβείας του, μέχρι και την ενηλικίωση του, στα Ανώγεια, όπου βρέθηκε η οικογένεια του, καθώς ο πατέρας του υπήρξε αστυνομικός και μετατέθηκε στο χωριό μας. Ο ίδιος μαζί με τις δυο αδερφές του, Μαρία και Νατάσα, εντάχθηκαν αμέσως στο κοινωνικό σύνολο, αγάπησαν θερμά και αγαπήθηκαν πολύ από τους ανθρώπους των Ανωγείων αποκτώντας πολλούς φίλους, ενώ μάλιστα η αδερφή του Νατάσα νυμφεύθηκε τον Ανωγειανό Μιχάλη Μανουρά.

Ως κάτοικος Ανωγείων είχε καταγράψει πολλές συμμετοχές και είχε μεγάλη προσφορά στον Αετό Ανωγείων. Τα τελευταία χρόνια της ζωής τους ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, ενώ με δύναμη ψυχής παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του είχε αρραβωνιαστεί και ήταν έτοιμος να φτιάξει τη ζωή του από την αρχή. Δυστυχώς ο θάνατος τον πρόλαβε σκορπίζοντας με θλίψη όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

 

Μοιραστείτε το

-

-->