Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανωγείων που συνήλθε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 καταδικάζει απερίφραστα και συμπαραστέκεται στον δοκιμαζόμενο λαό από την εφαρμογή των άδικων και αντιλαϊκών μέτρων  όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και ειδικά με την επιβολή του τέλους Ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Η επιβολή του τέλους αυτού είναι απαράδεκτη γιατί γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής του Ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΔΣ μετά από διαλογική συζήτηση  Αποφάσισε  ομόφωνα ότι :

Το χαράτσι αυτό έρχεται σαν συνέχεια μιας θύελλας αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό. Ρίχνουν στις πλάτες του τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και των χρεών που δημιούργησε η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Είναι πρόβλημα βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό και η προσπάθεια από ορισμένους να πάρει κυρίως νομική και συνταγματική διάσταση, μόνο στην αυτοπαγίδευση  και στον αποπροσανατολισμό  των εργαζομένων οδηγείει

Το ΔΣ αναγνωρίζει ότι είναι  δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να υπερασπίσουν τη ζωή και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και αυτό κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει.

Επισημαίνει επίσης ότι κατά τη άποψη του  το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν παρά τη προτεραιότητα που αυτά έχουν . Έτσι κι αλλιώς ισχύει πάντα το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Αφορά και όλους εκείνους που θα χρειαστεί να στερηθούν το πετρέλαιο της θέρμανσής τους, να στερήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους για να πληρώσουν το χαράτσι αυτό. Με αυτή τη λογική όλος ο λαός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση και την περιθωριοποίηση.

Επισημαίνει την ανάγκη ότι σήμερα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πλατύ, οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο κίνημα για την ακύρωση στην πράξη και την κατάργηση αυτών των βάρβαρων μέτρων, καθώς είναι απόλυτα βέβαιο  ότι πολύ σύντομα θα έρθουν ακόμη χειρότερα.


Είναι απαράδεκτο- και όχι  τυχαίο- που με την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού εκβιάζουν ξεδιάντροπα στην υποταγή του . Δεν είναι επίσης τυχαίο που έχουν απαγορεύσει στη ΔΕΗ να εισπράττει τους λογαριασμούς χωρίς το χαράτσι.

Αυτά δείχνουν  το φόβο και τον πανικό τους μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή.

Μπορεί ο λαός αυτό τον εκβιασμό να τους τον κάνει μπούμερανγκ και να τους τον επιστρέψει .

Το ΔΣ του Δημου  :


•           Απαιτεί και ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ την ΠΛΗΡΗ & ΟΡΙΣΤΙΚΉ  κατάργησή του ..

•           Απορρίπτει τον  ωμό και ξεδιάντροπο εκβιασμό της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν θα το πληρώσουν.

•           Καλεί ακόμη  και όσους έχουν την δυνατότητα πληρωμής να μην ενδώσουν στις απειλές και να  αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος αυτό.

•           Στηρίζει  ηθικά και πολιτικά τις πρωτοβουλίες  λαϊκών επιτροπών, συλλόγων , συνδικάτων,  κλπ που σκοπό έχουν να αποκρούσουν την εφαρμογή του και να αποτρέψουν έμπρακτα την διακοπή του ρεύματος σε όσους θα αρνηθούν να το πληρώσουν.

•           Θα Διαθέσει τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε  πρακτικά και νομικά να ακυρωθεί στην πράξη ο εκβιασμός και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ.

•           Ζητά από την Κυβέρνηση να υποχρεώσει την  ΔΕΗ να δέχεται τους λογαριασμούς που έχουν εξοφλήσει το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη αλλά αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.

•           Θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και έμπρακτη βοήθεια  ώστε κανένα Ανωγειανο  σπίτι να μην αποκοπεί από το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.

•           Ακόμη και αυτοί που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ πρέπει με ευθύνη του κράτους να στηριχτούν.ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Προς την κα. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγειων


ΘΕΜΑ 1ο : Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του επείγοντος θέματος των βάρβαρων και εκβιαστικών χαρατσιών που επιβάλλονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και κινδυνεύουν να αποκόψουν την μεγάλη πλειοψηφία των Δημοτών μας  από τη βιωματική ανάγκη του ηλεκτρικού.


Κα Πρόεδρε

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί ότι είναι επείγουσα ανάγκη να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη το παραπάνω θέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι  δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα παίρνουν πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό. Ακόμη και το ίδιο το ΔΣ της ΚΕΔΕ ασχολήθηκε με αυτό το οξυ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν  χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι ,αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες. . Δεν είναι τυχαίες οι κινητοποιήσεις εκατοντάδων συνδικάτων, φορέων, λαϊκών επιτροπών, που σκοπό έχουν την οργανωμένη άρνηση πληρωμής του και την ακύρωσή του στην πράξη.

Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα συζήτησης και στο στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ανωγείων . Δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να μένει απαθές σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και μάλιστα σε ένα Δήμο που οι ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες που επικρατούν επιβαρύνουν  ακόμη περισσότερο   την ζωή των Δημοτών .

Κατά τη γνώμη μας το χαράτσι αυτό έρχεται σαν συνέχεια μιας θύελλας αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό. Ρίχνουν στις πλάτες του τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και των χρεών που δημιούργησε η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν. Είναι πρόβλημα βαθύτατα πολιτικό και κοινωνικό και η προσπάθεια από ορισμένους να πάρει κυρίως νομική και συνταγματική διάσταση, μόνο στην αυτοπαγίδευση  και στον αποπροσανατολισμό  των εργαζομένων οδηγεί.

Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να υπερασπίσουν τη ζωή και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και αυτό κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει.

Επισημαίνουμε επίσης ότι κατά τη γνώμη μας το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν παρά τη προτεραιότητα που αυτά έχουν . Έτσι κι αλλιώς ισχύει πάντα το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Αφορά και όλους εκείνους που θα χρειαστεί να στερηθούν το πετρέλαιο της θέρμανσής τους, να στερήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους για να πληρώσουν το χαράτσι αυτό. Με αυτή τη λογική όλος ο λαός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση και την περιθωριοποίηση. Αν σήμερα δεν αναπτυχθεί ένα πλατύ, οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο κίνημα για την ακύρωση στην πράξη και την κατάργηση αυτών των βάρβαρων μέτρων, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα έρθουν ακόμη χειρότερα.

Κατά τη γνώμη μας ο λαός έχει τεράστιες δυνάμεις αναξιοποίητες και μπορεί να τα ανατρέψει.

Δεν είναι τυχαίο που με την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού εκβιάζουν ξεδιάντροπα στην υποταγή. Δεν είναι τυχαίο που έχουν απαγορεύσει στη ΔΕΗ να εισπράττει τους λογαριασμούς χωρίς το χαράτσι. Δείχνουν το φόβο και τον πανικό τους μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή. Μπορεί ο λαός αυτό τον εκβιασμό να τους τον κάνει μπούμερανγκ.

Κα πρόεδρε

 • Σε κάθε περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να καταδικάσει τη επιβολή του μέτρου αυτού και να απαιτήσει την ΠΛΗΡΗ & ΟΡΙΣΤΙΚΉ  κατάργησή του.
 • Να καταδικάσει τον ωμό και ξεδιάντροπο εκβιασμό της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν θα το πληρώσουν.
 • Να καλέσουμε και όσους ακόμη έχουν την δυνατότητα πληρωμής ,να μην ενδώσουν στις απειλές και να  αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος αυτό.
 • Να στηρίξει ηθικά και πολιτικά τις πρωτοβουλίες  λαϊκών επιτροπών, συλλόγων , συνδικάτων,  κλπ που σκοπό έχουν να αποκρούσουν την εφαρμογή του και να αποτρέψουν έμπρακτα την διακοπή του ρεύματος σε όσους θα αρνηθούν να το πληρώσουν.
 • Να βοηθήσει πρακτικά και νομικά ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ο εκβιασμός και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ.
 • Να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να δέχεται τους λογαριασμούς που έχουν εξοφλήσει το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη αλλά αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.
 • Κανένα Ανωγειανο  σπίτι να μην αποκοπεί από το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Ακόμη και αυτοί που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ πρέπει με ευθύνη του κράτους να στηριχτούν.


ΘΕΜΑ 2ο : Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του επείγοντος θέματος της ομαλής   λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ανωγείων .

Κα Πρόεδρε

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί ότι είναι επείγουσα ανάγκη να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη το παραπάνω θέμα. Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας -όπως ίσως γνωρίζεται – είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο και σε αυτό συντείνουν σωρευτικά όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό από την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων αλλά και των κατά καιρούς πρόθυμων υποστηριχτών τους.

Οι τραγικές ελλείψεις σε κατάλληλο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό , οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και υποβάθμιση  του ΚΥ. Οδηγεί έτσι μεθοδευμένα και συστηματικά τους κατοίκους των Ανωγείων αλλά και των γύρω χωριών που το χρησιμοποιούν, στην δυσχερη και επίπονη μετακίνηση σε αστικά κέντρα .                                                                                                                Όλη αυτή την κατάσταση προσπαθούν με  αγωνιώδεις και επίπονες προσπάθειες, το ήδη υπάρχον Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό να φέρουν σε πέρας. Είναι όμως  όαση στην έρημο της εγκατάλειψης και απαξίωσης  που οι κύριοι υπεύθυνοι – όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις – η έχουν προδιαγράψει   για την κατάσταση της Υγείας..

Θα γνωρίζεται ασφαλώς ότι από ευγενικές προσφορές κάποιων Δημοτών μας , μένουν σε αχρησία -λόγω μη λειτουργίας των- ιδιαίτερα σημαντικά  και εξειδικευμένα μηχανήματα πχ Υπερηχομοτομογραφος,  που σημειωτέον λίγα Νοσηλευτικά ιδρύματα διαθέτουν .Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος επομένως να  επέλθει  η καταστροφή του εκ του λόγου ότι δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, αφού βέβαια δεν υπάρχει ο κατάλληλος χειριστής.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η παντελής έλλειψη Νοσηλευτικού προσωπικού ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα λόγω προφανώς έλλειψης προσωπικού καθώς το υπάρχον δεν επαρκεί για την κάλυψη των εφημεριών. Αποτέλεσμα   το ιατρικό προσωπικό  να υποβαθμίζεται αφού  απασχολείται με άλλες δραστηριότητες και έτσι  η λειτουργία του ΚΥ συνολικά  να απαξιώνεται.


Για τα παραπάνω θέματα μας είχε βεβαίως ενημερώσει σχετικά πρόσφατα ο Δ/ντης του ΚΥ πλην όμως το ΔΣ με ευθύνη σας δεν προχώρησε σε καμιά ουσιαστική  ενέργεια προς τους αρμόδιους φορείς ώστε να επιλυθούν κάποια από τα θέματα αυτά.

Ζητούμε

 1. Άμεσα με την έμπρακτη συμπαράσταση και συνεργασία από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ,πολιτιστικών  Συλλόγων , συνεταιρισμών ,επιτροπών κατοίκων , όχι μόνο από τα Ανώγεια αλλά και από γειτονικούς Δήμους ,να γίνει παράσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ή στην ΠΕΣΥΠ ώστε να απαιτήσουμε :
 • την άμεση στελέχωση με κατάλληλο εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να είναι δυνατή νη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που μπορεί το Κ.Υ. να παρέχει σε όλους τους κατοίκους των Ανωγείων αλλά και των γύρω χωριών.
 • Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων στο ιατρικό ,Νοσηλευτικό, Διοικητικό προσωπικό .
 • Να αρθούν οι λόγοι που δεν επιτρέπουν την παρουσία Νοσηλευτικού προσωπικού κατά τα σαββατοκύριακα.
 • Την πλήρη κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών για όσους απευθύνονται στα ΚΥ .
 • Την Παροχή δωρεάν υπηρεσιών που μπορεί να παρέχει το ΚΥ  χωρίς καμία επιβάρυνση οικονομική από τους κατοίκους.

Τα παραπάνω καθιστούν απαραίτητη  την αναγκαιότητα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.


ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μοιραστείτε το:
 • Print
 • PDF
 • Twitter
 • Facebook

-

-->