ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Με επιστολή της στην ΑΝΩΓΗ η νοσηλεύτρια και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ στις πρόσφατες εκλογές ευχαριστεί για την στήριξη στο πρόσωπο της, τους κατοίκους της περιοχής μας. Ως νοσηλεύτρια και μέλος εθελοντικής ομάδας του Ερυθρού Σταυρού η Βούλα Γεωργάκη έχει συμμετάσχει σε πολλές εθελοντικές δράσεις στα Ανώγεια με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Οι Ανωγειανοί με τον τρόπο τους της είπαν το δικό τους ευχαριστώ. Αναλυτικά η επιστολή της αναφέρει τα εξής:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους φίλους μου Ανωγειανούς που για μία ακόμη φορά η στήριξης σας με έφερε στην δεύτερη θέση στα Ανώγεια ως υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Η αγάπη, η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός σας στο πρόσωπο μου είναι για μένα πολύτιμη παρακαταθήκη και δύναμη  για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα ανθρώπινα με πλήρη ανιδιοτέλεια  από όποιο μετερίζι  κληθώ.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας όπως, όπου και με ότι χρειαστείτε .Να ανταμώνουμε αντρόπιαστοι και καθαροί.

Με τιμή και αγάπη Βούλα Γεωργάκη ”

 

Δυο Ανωγειανοί θα δώσουν το παρόν στο νέο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών, με δώδεκα συντοπίτες μας να έχουν δώσει  τον αγώνα τους στα ψηφοδέλτια έξι διαφορετικών κομμάτων! Πρόκειται για την Όλγα Κεφαλογιάννη που σάρωσε σε ψήφους στην Α’ Αθήνας και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη που πέτυχε την άνετη επανεκλογή του στον Νομό Ρεθύμνης, αμφότεροι με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που επικράτησε και θα είναι η νέα Κυβέρνηση.

Εντυπωσιακή παρουσία είχαν και άλλοι Ανωγειανοί ανά την επικράτεια, με πιο ξεχωριστές αυτή του Αντιδήμαρχου Ανωγείων Βασίλη Σμπώκου που με περισσότερες από 14 χιλιάδες ψήφους κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στο Ηράκλειο όπου το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξέλεξε τελικά τρεις βουλευτές και της Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη που έλαβε στην ίδια περιφέρεια περίπου 12 χιλιάδες ψήφους με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

-Όλγα Κεφαλογιάννη: Βουλευτής Α’ Αθήνας με τη Ν.Δ. Εντυπωσιακή παρουσία και πρωτιά στην περιφέρεια της με 45.086 ψήφους, οκτώ χιλιάδες σταυρούς περισσότερους από τον δεύτερο του κόμματος της Βασίλη Κικίλια.

-Γιάννης Κεφαλογιάννης: Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Ν.Δ Άνετη πρωτιά για τον Ανωγειανό πολιτικό με 9.782 ψήφους. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ανωγειανός πολιτικός ορίστηκε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών!

-Βασίλης Σμπώκος: Ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στο Ηράκλειο με 14.706 ψήφους, σε μια περιφέρεια που το κόμμα εξέλεξε τρεις Βουλευτές.

-Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη: Πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο Ηράκλειο με 12.051  ψήφους σε μια περιφέρεια που το Κυβερνητικό κόμμα εξέλεξε δυο βουλευτές.

-Κώστας Ξυλούρης:  Α’Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Στην 10η θέση του ψηφοδελτίου ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός με 5.954 ψήφους σε μια περιφέρεια που εκλέχτηκαν οι Αλέξης Τσίπρας, Χρήστος Σπίρτζης και Νάσος Αθανασίου.

-Ιωάννα Δακανάλη: Η Ανωγειανή παιδίατρος βρέθηκε στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ρέθυμνο με 413 ψήφους, αλλά το κόμμα της δεν εξέλεξε βουλευτή στο Νομό.

-Αντώνης Ρούλιος: Ο δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων βρέθηκε στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ρέθυμνο με συνολικά 216 ψήφους.

-Νίκος Ξυλούρης: Ο Ανωγειανός ιατρός-ορθοπεδικός βρέθηκε στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ με 2.346 ψήφους στην περιφέρεια Α’Θεσσαλονίκης όπου το κόμμα του εξέλεξε βουλευτή τον Χάρη Καστανίδη.

-Μαρία Σαλούστρου-Κοκοσάλη: Η Ανωγειανή αρχαιολόγος βρέθηκε στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ηράκλειο με 1.154 ψήφους, σε μια περιφέρεια που το κόμμα της εξέλεξε βουλευτή τον Εμμανουήλ Συντυχάκη.

-Δημόκριτος Σαλούστρος: Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου βρέθηκε στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε στο Ηράκλειο με συνολικά 706 σταυρούς προτίμησης.

-Γρηγόρης Σκουλάς: Ο Ανωγειανός συνδικαλιστής βρέθηκε στην 14η θέση του ψηφοδελτίου της Λαικής Ενότητας στην περιφέρεια της Α’Θεσσαλονίκης με 51 ψήφους.

-Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης): Ο μοναδικός Ανωγειανός υποψήφιος δεν είχε το άγχος του σταυρού καθώς βρισκόταν στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜΕΡΑ25 με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη να μπαίνει τελικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

 

 

Η ΚΟ Ανωγείων Ρεθύμνης του ΚΚΕ, με αφορμή της βουλευτικές εκλογές πραγματοποίησε την προεκλογική της συγκέντρωση.Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τους ο Στέλιος Σταυρακάκης στέλεχος του ΚΚΕ και νεοεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την ‘‘Λαϊκή Συσπείρωση’’.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο ΣάββαςΒασιλειάδης μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, ο Στέλιος Αλεξάκης μέλος της ΕΠ. Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ Δακανάλη Ιωάννακαι Ρούλιος Αντώνης, όπου απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό.Επίσης παρευρέθηκε ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης.
Την ομιλία έκανε ο Σάββας Βασιλειάδης όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στα ιστορικά Ανώγεια, σε ολόκληρη την Κρήτη, το κάλεσμα του ΚΚΕ και να πέσει την μέρα των εκλογών το ψηφοδέλτιο του στην κάλπη.

αυτά δηλαδή, που μπορούν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών με μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας με εργατική εξουσία. Κι αυτό το σχέδιο του ΚΚΕ συμφέρει το λαό». Συνεχίζοντας είπε:

«Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των κτηνοτρόφων, των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει στο πλάι των αγροτών για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Για αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση όλων των περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Για να μη γίνει καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού,κατάργηση των χαρατσιών, ΕΝΦΙΑ κ.α

Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι το πρόγραμμά μας, θα τα διεκδικήσουμε ξανά μέσα στη βουλή αλλά και έξω από αυτήν, στο δρόμο, στο κίνημα, στους αγώνες, με τους χιλιάδες φτωχούς αγρότες αλλά και τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, σωματεία και μαζικούς φορείς. Να λοιπόν γιατί, φίλες και φίλοι, την επόμενη κυβέρνηση, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει για θέσεις του τα δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Κυριακή 7 Ιούλη. Μόνο ΚΚΕ. Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού».

Συνολικά 12 είναι οι Ανωγειανοί από έξι διαφορετικά κόμματα, που θα βρούμε σε ψηφοδέλτια στις Βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Από την Κρήτη ως τη Θεσσαλονίκη, δραστήρια μέλη των κοινωνιών μας ζητούν την ψήφο σας για τη συμμετοχή τους στο επόμενο Κοινοβούλιο. Η ΑΝΩΓΗ ευχεται καλή επιτυχία σε όλους. Στηρίζουμε..Ανώγεια!

Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι:

Βασίλης Σμπώκος ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ: Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου ο Βασίλης Σμπώκος. Κτηνοτρόφος και συνδικαλιστής με μεγάλη δράση τα τελευταία χρόνια στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ανωγείων για 4 χρόνια. Είναι εκλεγμένος πρώτος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος σε Βουλευτικές εκλογές.

Κώστας Ξυλούρης ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ: Υποψήφιος Βουλευτής στην Α’Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής ο Κώστας Ξυλούρης. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός γνωστός με την πολύ επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή “Δροσουλίτες” που εκπέμπει στον ΚΡΗΤΗ fm εδώ και μια δεκαπενταετία (σ.σ από το 2004) στην Αθήνα. Είναι υποψήφιος για πρώτη φορά.

Γιάννης Κεφαλογιάννης ΝΔ

Νέα Δημοκρατία: Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο Ανωγειανός δικηγόρος εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2012 σε ηλικία μόλις 30 ετών και από τότε ανελλιπώς βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και από το 2016 Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ολγα Κεφαλογιάννη ΝΔ

Νέα Δημοκρατία: Υποψήφια Βουλευτής Α’Αθηνών η Όλγα Κεφαλογιάννη. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1999 και από το 2007 μέχρι και σήμερα εκλέγεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από το 2012 κατέρχεται στην περιφέρεια της Αθήνας. Από τις 21 Ιουνίου 2012 έως τις 27 Ιανουαρίου 2015 διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Θεανώ Βρέντζου- ΝΔ

Νέα Δημοκρατία:Υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου η Θεανώ Βρέντζου.Από το 2011 μέχρι και το 2019 ήταν Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στο πλευρό του Σταύρου Αρναουτάκη. Από το 2017 είναι πρόεδρος του ευρωπαϊκού δικτύου “AREPO” που στόχο έχει την προώθηση πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων από συνολικά 35 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντώνης Ρούλιος ΚΚΕ

Κ.Κ.Ε:Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ο Αντώνης Ρούλιος. Δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ανωγείων. Πολιτικός μηχανικός ΤΕ. Έχει δραστηριοποιηθεί στο κίνημα των μηχανικών ώς μέλος στο ΔΣ της ΠΕΣΕΔΕ από το 2005 έως το 2015. Για δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του αθλητισμού ως μέλος ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου.

Ιωάννα Δακανάλη ΚΚΕ

Κ.Κ.Ε:Υποψήφια Βουλευτής Ρεθύμνου η Ιωάννα Δακανάλη. Είναι παιδίατρος ζει και δραστηριοποιείτε στο Ρέθυμνο. Παρούσα πάντα στους αγώνες του Κομμουνιστικού κόμματος ήταν υποψήφια Βουλευτής και το 2015. Είναι κόρη του εκπαιδευτικού Λάμπη Δακανάλη.

Μαρία Κοκοσάλη-Σαλούστρου ΚΚΕ

Κ.Κ.Ε Υποψήφια Βουλευτής Ηρακλείου η Μαρία Κοκοσάλη-Σαλούστρου.Είναι Αρχαιολόγος .Δραστήριο μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος δήμου Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Δημόκριτος Σαλούστρος ΚΚΕ

Κ.Κ.Ε Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου ο Δημόκριτος Σαλούστρος. Είναι Ιδιωτικός υπάλληλος. Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Νίκος Ξυλούρης ΚΙΝΑΛ

Κίνημα Αλλαγής:Υποψήφιος Βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ξυλούρης. Είναι ιατρός ορθοπεδικός.Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. στο Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής και μέλος της Παγκόσμιας Αθλητιατρικής Συνομοσπονδίας. Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Γρηγόρης Σκουλάς – ΛΑΕ

Λαϊκή Ενότητα:Υποψήφιος Βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης ο Γρηγόρης Σκουλάς. Είναι μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς με παρεμβάσεις στα ειρηνοδικεία, σε ΔΕΗ, εφορίες και αλλού και πρώην Αντιπρόεδρος σωματείου ΝΕΣΤΛΕ.Συμμετείχε σε συγκεντρώσεις τροφίμων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Ψαραντώνης ΜΕΡΑ25

ΜεΡα 25:Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης).Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜΕΡΑ 25 τοποθέτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον θρυλικό Ανωγειανό λυράρη Ψαραντώνη επισφραγίζοντας μια φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα τους τα τελευταία χρόνια. Ο Ψαραντώνης ο οποίος μεταξύ άλλων τραγούδησε στην ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος τον περασμένο χρόνο στο Ηράκλειο θα ενισχύσει την προσπάθεια του πρώην Υπουργού Οικονομικών για είσοδο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με αλλαγές στα εκλογικά τμήματα από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, θα ψηφίσουν οι Ανωγειανοί στις Βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 7ης Ιουλίου, σε πέντε κάλπες που θα στηθούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, αντί των έξι που είχαμε πριν ένα μήνα. Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα:

-59ο, Δημοτικό σχολείο, αίθουσα 1: Από Αγαθοκλεόυς Αγγελική έως Κακουδάκης Μιχαήλ. Ψηφίζουν και οι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που υπηρετούν στο Αστυνομικό τμήμα Ανωγείων.

60ο, Δημοτικό σχολείο, αίθουσα 2: Από Καλαιτζάκη Χαρίκλεια έως Κωνσταντίνου Άρτεμις.

61ο, Δημοτικό σχολείο, αίθουσα 3: Από Λαγού Άννα έως Ξωπαπαδάκη Αμαλία.

62ο, Γυμνάσιο, αίθουσα 1: Από Ουζούνη Μαρία έως Σμπώκου Στυλιανή.

63ο, Γυμνάσιο, αίθουσα 2: Από Σουλτάτος Αθανάσιος έως Ψωμάς Εμμανουήλ.

Συνολικά 24 συνδυασμοί είχαν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, αλλά μερικά  από αυτά, όπως το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, είτε απέσυραν τη συμμετοχή τους από την διαδικασία, είτε κόπηκαν καθώς δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.Τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές:

-Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ

-Νέα Δημοκρατία – ΝΔ

-Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή

-Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος – ΚΚΕ

-Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.)

-Ένωση Κεντρώων

-Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος

-Πλεύση Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου

-Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

-Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι

-Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (Ο.Κ.Δ.Ε.)

-Ελλήνων Συνέλευσις (Αρτέμης Σώρρας)

-Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές

-Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)

-Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μ-λ ΚΚΕ

-Λαϊκή Ενότητα

-Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)

-Δημιουργία Ξανά – Θάνος Τζήμερος

-Συν…φωνία Πολιτικών Κομμάτων

-Ε.ΠΑ.Μ – Α.Κ.Κ.ΕΛ- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ).

 

Στα Ανώγεια θα ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία του ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Ν.Δ Γιάννης Κεφαλογιάννης, που θα απευθύνει ομιλία από την πλατεία Αρμί, την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 8.40 μ.μ Πλήθος κόσμου είχε βρεθεί την Τετάρτη στο Ρέθυμνο, όπου ο κ.Κεφαλογιάννης  στην ομιλία του τόνισε αναλυτικά τα εξής:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι!

Αγαπητοί συμπολίτες!

 Αισθάνομαι την ανάγκη να πω σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά,

ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ηχηρή και συγκινητική παρουσία σας εδώ απόψε.

Διαβάστε την συνέχεια... »

-->