Με το σύνθημα “Τρέξε στα βήματα του Δία” διεξάγεται την Κυριακή, 2 Ιουνίου του 2013, για τέταρτο κατά σειρά χρόνο, ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη  “Psiloritis Race”.

Στον εφετινό αγώνα θα συμμετάσχουν περίπου 200 αθλητές  και αθλήτριες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Η εκκίνηση του 4ου Αγώνα Ψηλορείτη ‘Psiloritis Race’ θα δοθεί την Κυριακή στις 07.30 από το Οροπέδιο της Νίδας, στα Ανώγεια ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί  στο χωριό Κουρούτες της επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης.

Στο πλαίσιο της συναρπαστικής διαδρομής οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ανέβουν στην κορυφή του Ψηλορείτη, τον Τίμιο Σταυρό, που βρίσκεται σε ύψος 2.456 μέτρων και εν συνεχεία θα κατέβουν στους πρόποδες του. Συνολικά θα διανύσουν 35 χιλιόμετρα, εκ των οποίων 16.5 σε χώμα, 15.5 σε μονοπάτια και 3 σε άσφαλτο.

Παράλληλα με τον κύριο αγώνα διεξάγονται επίσης δυο ειδικές διαδρομές μήκους 8.5 χιλιομέτρων (με εκκίνηση από τα Πλατάνια και τερματισμό από τις Κουρούτες) για άνδρες και γυναίκες χωρίς προυποθέσεις  σε προηγούμενους αγώνες και μήκους 2 χιλιομέτρων για παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Μέσα από πολύ έντονες εικόνες και σε ένα σκηνικό γεμάτο από εντυπωσιακές αντιθέσεις και θεαματικές μεταβολές οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ζήσουν και πάλι μια αλησμόνητη εμπειρία, η οποία διαρκεί συνολικά έξι ώρες.

Οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν, αλλά και ξεπερνούν τα όρια τους, τρέχουν άλλοτε κάτω από τον καυτό ήλιο και άλλοτε και σε χιονισμένα μονοπάτια, περνούν δίπλα από το Ιδαίον Αντρον, ακούνε το κλάμα του Δία και τον θόρυβο από τις ασπίδες των Κουρητών,  βλέπουν το γάλα και το μέλι μέσα στο κέρας της Αμάλθειας και βιώνουν όλους τους μύθους της περιοχής.

Στον περυσινό αγώνα είχαν τερματίσει μαζί στην πρώτη θέση  σε χρόνο 3 ώρες, 43 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα ο ανεξάρτητος αθλητής Μανώλης Σηφάκης και ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος του Συλλόγου    Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.

“Ο στόχος μας κάθε χρόνο είναι να αναδείξουμε τη δυναμική αλλά και τα αξιοθέατα του τόπου μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αθλητικής δράσης και του αθλητικού τουρισμού. Το σύνθημα και το μήνυμα μας είναι να ανεβάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται την Ελλάδα και την Κρήτη ” τόνισε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Αγώνας Ψηλορείτη” Ανδρέας Ανδρουλιδάκης.

Υποστηρικτές του “Psiloritis Race” είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης, η ΑΝΕΚ LINES, ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Ανωγείων, ο Δήμος Ρεθύμνου, το Τμήμα Τουρισμού των ΤΕΙ Κρήτης, το Star Channel και άλλοι 47 τοπικοί φορείς, ενώ συμμετέχουν περίπου 300 εθελοντές.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στους:

Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, 28310-35501, [email protected]

Βασίλη Σκουντή 6972004060, [email protected]

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->