Στα μηνύματα και τις παρακαταθήκες που αφήνουν πίσω τους ήρωες όπως ο Παπα-Γιάννης Σκουλάς αναφέρθηκε με αποκλειστικές δηλώσεις  του στην ΑνωΓη ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το πέρας  των αποκαλυπτηρίων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

”Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ στα Ανώγεια για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παπά Γιάννη Σκουλά. Από όσα γνώριζα αλλά και από αυτά που άκουσα και έμαθα σήμερα,ο Παπά Γιάννης ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής που εξέφρασε γνήσια αξίες διαχρονικές της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας. Για την ελευθερία, για τον αγώνα, για την απελευθέρωση, για την δικαιοσύνη και τελικά για την ανθρωπιά.

Αυτοί είναι οι αγώνες που κρατάνε μια παράδοση και μια δύναμη για να ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές όπως περνάει και σήμερα η πατρίδα και να κατανοήσουμε ίσως και κάτι βαθύτερο,  ότι ο αγώνας για μια ανεξάρτητη Ελλάδα δεν είναι μόνο ενάντια σε ένα κατακτητή αλλά είναι για να σταθούμε στα δικά μας πόδια, να επενδύσουμε σε όλες τις αρετές που έχει ο λαός μας, να στηρίξουμε τη δική μας παραγωγή και να πιστέψουμε επιτέλους στις δυνατότητες μας…”.

Μοιραστείτε το

-

-->