Επίσκεψη στα Ανώγεια θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαΐου στις 12 μ.μ  η παράταξη ”Ανυπόταχτη Κρήτη: Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση”, με επικεφαλείς τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου  κ.Τσαγλιώτη και Ηρακλείου κ. Παπακανάκη.

Τα μέλη του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  θα κάνουν μια μικρή περιοδεία στο χωριό όπου θα συνομιλήσουν με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που προτείνει η παράταξη για την επίλυση τους.

Με δελτίο Τύπου που απέστειλαν στην “ΑνωΓη”ενημερώνουν τους κατοίκους για την επίσκεψη και δίνουν ένα μικρό στίγμα των θέσεων  και των αρχών που πρεσβεύουν.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση

 

 

Συνεχίζονται οι περιοδείες της παράταξης “ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΚΡΗΤΗ- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση”. Την Κυριακή 4 Μάη στις 12:00 κλιμάκιο του συνδυασμού με επικεφαλείς τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Ρεθύμνου Γ. Τσαγλιώτη και Ηρακλείου Ν. Παπακανάκη θα βρεθεί στα Ανώγεια για να συνομιλήσουν με   τους κατοίκους του χωριού και να μοιράσουν προεκλογικό υλικό.

Τα ζητήματα του αγροτικού τομέα, τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια, η αρπαγή των βουνών και των νερών της Κρήτη απασχολούν την παράταξη. Τονίζουμε ότι: “Είμαστε αντίθετοι στη λεηλασία της Κρήτης από αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα που καταστρέφουν τον τόπο μας για να πλουτίσουν οι ίδιοι. Η αρπαγή των βουνών,των νερών, η καταπάτηση και η καταστροφή τοπίων και μνημείων, τα φαραωνικά επενδυτικά σχέδια απειλούν το νησί.

Τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης θα πρέπει να ξαναγίνουν πρωταγωνιστές στο ίδιο το νησί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η ελευθερία του εμπορίου και το «σκληρό» ευρώ διευκολύνουν τους μεγαλοεισαγωγείς να πλημμυρίζουν την αγορά με απεριόριστες ποσότητες αγροτικών προϊόντων και να εξολοθρεύουν τους ντόπιους παραγωγούς. Οι εξαγωγές από πολλούς, σχετικά μικρούς εξαγωγείς – μεσάζοντες, είναι αναποτελεσματικές και δαπανηρές. Τα μεταφορικά έξοδα είναι δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με την αξία των εμπορευμάτων. Την υπόθεση πρέπει να αναλάβει ένας ενιαίος κρατικο-συνεταιριστικός οργανισμός που λόγω του μεγέθους του και των ποσοτήτων που θα διακινεί θα επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας. Και δεν θα περιορίζεται μόνο στην Ευρώπη.

 

Δεν είμαστε με τον Καλλικράτη και το τοπικό κράτος που εφορμά κατά του λαού. Είμαστε με μια αυθεντική λαϊκή αυτοδιοίκηση, με γενικές συνελεύσεις και τοπικά δημοψηφίσματα, με ανακλητούς εκπροσώπους κι όχι με «λευκή επιταγή» για πέντε χρόνια

Για να μπορέσει να υλοποιηθεί μια τέτοια πολιτική προς όφελος του λαού, για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς απαιτείται η άρνηση πληρωμής του χρέους και η διαγραφή του, η μονομερής κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου και η κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση. Να διώξουμε την τρόικα και κάθε κηδεμόνα. Να αγωνιστούμε για αποδέσμευση από το Ευρώ και την Ε.Ε.

Αγωνιζόμαστε στο σήμερα με στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον. Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία που δεν θα έχει ως αρχή της το «όλοι εναντίον όλων» αλλά αυτό που έγραφε ο μεγάλος Κρητικός Σταύρος Καλλέργης, ο πρώτος Έλληνας σοσιαλιστής: “έκαστος διά πάντας και πάντες δι’ έκαστον

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->