Φωτογραφία:Μανόλης Σαμόλης

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ανωγείων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων  της , Πρόληψη και Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, διοργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με την οδοντίατρο κ.Αλίκη Χατζογιάννη και τους συνεργάτες της, ενημερωτική ομιλία με θέμα “Δόντια και Γενική Υγεία”, την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017.

Η ομιλία αφορούσε την υγεία των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας και πόσο επηρεάζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Αναφέρθηκε το πρόβλημα της ουλίτιδας ,της περιοδοντίτιδας ,της επίμονης δυσοσμίας και άλλων παθήσεων που ταλαιπωρούν το νεότερο και το γηραιότερο πληθυσμό ,πως συνδέονται  με τη γενική υγεία και ποιοι είναι οι  τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Αναλύθηκε πως η κατάσταση των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας επηρεάζει σωματικές παθήσεις (πνευμονοπάθεια, καρδιοπάθεια , σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθεια, παθήσεις του ήπατος ,κ.α.) και πότε αποτελεί  προοιωνό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι παθολογικό συμβαίνει στον οργανισμό μας.

Τέλος, επισημάνθηκε η σωστή καθημερινή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας και ο απαραίτητος οδοντιατρικός έλεγχος κάθε έξι (6) μήνες.

Η Κοινωνική Υπηρεσία ευχαριστεί θερμά την οδοντίατρο κ. Αλίκη  Χατζογιάννη για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση της στο κάλεσμα μας, συμβάλλοντας έτσι στο έργο της υπηρεσίας μας.

Μοιραστείτε το

-

-->