Όλα είναι έτοιμα για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου, όπου οι Ανωγειανοί θα εκλέξουν τον δήμαρχο της τετραετίας 2019-2023, ανάμεσα στον Εμμανουήλ Καλλέργη και τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Οι 2.595 εγγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Ανωγείων, θα ψηφίσουν σε ένα από τα έξι εκλογικά τμήματα που θα στηθούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο και θα είναι τα ίδια με αυτά της προηγούμενης Κυριακής με τις ίδιες Εφορευτικές Επιτροπές, τους ίδιους Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής και τους ίδιους Εφόρους Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Για την υποστήριξη του έργου των Εφορευτικών Επιτροπών θα οριστεί ένας Γραμματέας. Αναλυτικά τα εκλογικά τμήματα των Ανωγείων:

-59ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 1. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Αγαθοκλεους Αγγελική έως Δριβάκου Βασιλική.

-60ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 2. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: α)Από Εμμανουήλ Αγάπη, έως Κοντόκαλου Περσεφόνη.β)Οι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους(αρ.27 π.δ. 26/2012 εκλογείς που υπηρετούν στο Αστυνομικό τμήμα Ανωγείων.

-61ο εκλογικό τμήμα, δημοτικό σχολείο Ανωγείων, αίθουσα 3. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Κοτσαρίδου Σωσάννα έως Μπαλάφας Γεώργιος.

62ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 1. Εκλογείς που θα ψηφίσουν: Από Μπερδούση Ειρήνη έως Ρουμπάκη Μαρίνα.

63ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 2. Εκλογείς που θα ψηφίσουν:Από Σαλούστρος Αριστείδης έως Σπαχής Οδυσσεύς.

64ο εκλογικό τμήμα, Γυμνάσιο Ανωγείων, αίθουσα 3. Εκλογείς που θα ψηφίσουν:Από Σπιθούρη Αγάπη έως Ψωμάς Εμμανουήλ.

Στην ψηφοφορία δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης καθώς η διαδικασία γίνεται μόνο ανάμεσα στους δυο επικεφαλής των συνδυασμών.

Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν, για πρώτη φορά, όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 μέχρι και 31/12/2002.Μπορείτε να ψηφίσετε  με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας,  την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

 

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο Εμμανουήλ Καλλέργης έλαβε 970 ψήφους έναντι 957 του Σωκράτη Κεφαλογιάννη. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Καλλέργης είχε επικρατήσει στο δεύτερο γύρο με 1038 ψήφους έναντι 1037 του Κεφαλογιάννη.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->