Η παρουσίαση του μουσικού έργου «Το ολοκαύτωμα των Ανωγείων» έγινε στο Μήλον της Έριδος στην πλατεία Κοραή.Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Ανωγείων και το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι του Μιχ.Αεράκη που διαθέτει και CD. Το έργο παρουσίασαν οι Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δήμαρχος Ανωγείων, Ζαχαρίας Κατσακός, ποιητής – κριτικός λογοτεχνίας και Γιώργης Καράτζης, ποιητής. Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γ.Αεράκης.

Το έργο αναφέρεται στο τρίτο ολοκαύτωμα των Ανωγείων, τον Αύγουστο του 1944 από τους Γερμανούς, και είναι ηχογράφηση του σχετικού αφιερώματος για την 65η επέτειο του γεγονότος που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2009 στο θέατρο Ν.Ξυλούρης, στα Ανώγεια, από το δήμο.

Το πρόγραμμα της βραδιάς, τα κείμενα, τα ποιήματα και η αφήγηση, έγιναν από το Γιώργη Καράτζη, ενώ τη μουσική επιμέλεια, διασκευές και πρωτότυπες συνθέσεις, είχε ο Πάρις Περυσινάκης.

Αναλυτικότερα, τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Βασίλης Σκουλάς, Νικηφόρος Αεράκης, Ψαραντώνης, Μαρίνα Δακανάλη, Βασίλης Δραμουντάνης και ο Νικόλας Καράτζης.

Τη μουσική έγραψε ειδικά για την εκδήλωση ο Πάρις Περυσινάκης, ο οποίος είχε και το συντονισμό της ορχήστρας, στην οποία άλλωστε συμμετείχε με λύρα, μαντολίνο, λαούτο στεριανό, μαζί με τους: Άρη Χατζησταύρου: κιθάρα, Ράνια Λιαρμακοπούλου: τσέλο, Αντώνη Παπαδάκη: λαούτο κρητικό, Μίμη Ντούτσουλη: κοντραμπάσο, Νίκο Παραουλάκη: νέυ, Σταύρο Αλεξόπουλο: κρουστά.


Την ευγενική χορηγία έκαναν οι: Γιαννάκος Ξυλούρης (του Ανάστο), Νικολάτσος Ξυλούρης (του Μανταλιώτη), Νίκος Ξυλούρης (του Ανάστο), Θανάσης Σταυρακάκης (Μερτζάνης), Λεωνίδας Σταυρακάκης (Ζαχαράκης), Μανώλης Σταυρακάκης (του Μερτζανογιάννη), Ιάσονας Μανούσος, Δημήτρης Ηλιάκης, Ανώνυμος Ανωγειανός.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->