Αποφασίζει Ομόφωνα

Το Ψήφισμα έχει ως εξής :

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ΑΝΩΓΕΙΩΝ καταδικάζει το άθλιο και ανιστόρητο αντικομουνιστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο πέραν της κατάφωρης διαστρέβλωσης της ιστορίας που επιχειρεί  κλιμακώνει τον αντικομουνισμό που σχεδιασμένα η ΕΕ προωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Το εν λόγω ψήφισμα προωθεί την ανιστόρητη ταύτιση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού ξεπλένοντας τους φασίστες και τη δράση τους, εκφράζοντας μίσος για την πάλη των λαών.

Η συκοφαντία ότι ο σοσιαλισμός εξισώνεται με το φασισμό στο όνομα του ολοκληρωτισμού αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι ο φασισμός αποτελεί γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού. Κοινή οικονομική τους βάση αποτελεί η εξουσία των μονοπωλίων, την οποία μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει.

Ισχυρίζεται προκλητικά επίσης ότι η Σοβιετική Ένωσή και ο Κόκκινος Στρατός, που είχαν πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς κι εκατομμύρια τραυματίες για να συντριβεί ο φασισμός στην Ευρώπη, ήταν τάχα σύμμαχοι με τη ναζιστική Γερμανία.

Σύμμαχοι και συνεργάτες του Χίτλερ ήταν τα μονοπώλια που του άνοιξαν το δρόμο και τα οποία στηρίζει η ΕΕ σήμερα καθώς και σειρά αστικών κυβερνήσεων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το προκλητικό ψήφισμα φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει ξεδιάντροπα και ανερυθρίαστα την Ιστορία, θεωρώντας το Σύμφωνο Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ που υπογράφηκε το 1939 ως «δήθεν» αιτία ξεσπάσματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν είναι γνωστό ότι είχε προϋπάρξει το βρώμικο Σύμφωνο του Μονάχου το 1938  ανάμεσα σε Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία με τη χιτλερική Γερμανία, που παρέδωσαν όλοι αυτοί – που σήμερα κόπτονται – την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ και οδήγησε στον προθάλαμο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Με τον τρόπο αυτό του άνοιξαν την όρεξη, με προφανή σκοπό να τον εξωθήσουν στη προσχεδιασμένη επίθεση του, εναντίον της Σοβιετικής ένωσης. Μάλιστα με το ψήφισμα ζητείται και η διεξαγωγή «δίκης» σαν άλλη Νυρεμβέργη ώστε να καταδικασθεί η Σοβιετική Ένωσή σαν «συνυπεύθυνη» παρακαλώ για την έναρξη του Β παγκοσμίου πολέμου. Τέτοιο κατάντημα  και συμπεριφορά σε ένα λαό που πλήρωσε ιδιαίτερα ακριβό τίμημα όπως άλλωστε και οι Ανωγειανιοί στον αγώνα κατά του Φασισμού, δε θα μπορούσαμε να διανοηθούμε.

Μπορεί να υπάρχουν οι όποιες πολιτικές διαφορές, εδώ και αλλού, αλλά ένα πράγμα δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε. Την κατάφωρη προσβολή και παραχάραξη της ιστορικής μνήμης. Αυτοί που επιδιώκουν χρόνια τώρα την λήθη για τα εγκλήματα που υπέστησαν οι λαοί από το τέρας του φασισμού, θα πρέπει να πάρουν κατάλληλη απάντηση. Εμείς ειδικά εδώ στα Ανώγεια που υπεστήκαμε την λαίλαπα του φασισμού δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε μια τέτοια ανιστόρητη προσβολή. Οι λαοί καταλαβαίνουν καλά ότι οι συντάκτες του αντικομουνιστικού ψηφίσματος, που εξισώνει τον φασισμό με το κομμουνισμό, ψεύδονται συνειδητά. Οι Ανωγειανοί γνωρίζουν καλά και ανεξάρτητα από την κομματική τους ή την ιδεολογική τους τοποθέτηση, δε πρέπει  να μείνουν απαθείς και να ανεχτούν τη προσπάθεια. Πρέπει να πάρουν θέση.

Καταγγέλλουμε όλες τις διαστρεβλώσεις της Ιστορίας από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, όπως και το παχυλά αμειβόμενο από την ΕΕ πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων αντικομουνιστικών εκδηλώσεων, “Ευρώπη για τους Πολίτες” .

Ο αντικομουνισμός, η διαστρέβλωση της ιστορικής μνήμης δεν θα περάσει. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ποιοι συντρίψανε το τέρας του φασισμού. Γνωρίζει καλά επίσης και ποιοι συνεργαστήκαν μαζί του. Ποιοι τον προώθησαν και ποιοι τον στήριξαν στην άνοδο του και για ποιο λόγο.                               Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών, οι απαγορεύσεις ΚΚ, οι καταστροφές μνημείων. Η αλήθεια θα λάμψει και οι λαοί, ιδιαίτερα η νεολαία, με την πάλη τους θα την κατακτήσουν και θα πετάξουν στα σκουπίδια της Ιστορίας τέτοια κατασκευάσματα του κεφαλαίου και των ενώσεών του. Συμπληρωματικά αμέσως μετά την ψήφιση αυτού του κατάπτυστου κειμένου στις 21/09/2019, κατατέθηκε πρόταση στο ευρωκοινοβούλιο απο το χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή ΛΑΓΟ – από ποιόν άλλον?- να μετονομασθεί η κεντρική οδός στις Βρυξέλες, που εχει ονομασθεί σε οδος ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ προς τιμή της  ιστορικής μάχης του κόκκινου στρατού,  εναντίων των ΝΑΖΙ, που άλλαξε την πορεία του πολέμου. Αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβανόμαστε όλοι τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μπορεί και εδώ να μας ζητήσουν κάποιοι το λόγο για την στάση μας στον Β παγκόσμιο πόλεμο. Ίσως, να μας σύρουν και σε δίκη. Τα γραφόμενα άλλωστε από τον τάχα «ιστορικό» Ριχτερ είναι πρόσφατα και όχι τυχαία.

Το ψήφισμα αυτό με πρωτοβουλία του Δήμου θα πρέπει να υιοθετηθεί και από το δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων.

 

Μοιραστείτε το

-

-->