Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, το 40 ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής μιας ξεχωριστής και αγαπητής Ανωγειανής γυναίκας, της Δέσποινας Σταυρακάκη του Βασιλέα, κόρης του “θρυλικού” Ιωάννη Σκουλά ή Πιτοπούλιο. Η οικογένεια της καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, όπως ανάψουν ένα κερί στη μνήμη ενός ανθρώπου που έζησε με αξιοπρέπεια, αφήνοντας πίσω της μια όμορφη και ενωμένη οικογένεια. Η ΑΝΩΓΗ έλαβε και δημοσιεύει από τους οικείους της το παρακάτω σημείωμα αποχαιρετισμού στον αγαπημένο τους πρόσωπο:

Δέσποινα Σταυρακάκη του Βασιλέα

Γεννήθηκες το 1927, κόρη του Ιωάννη Σκουλά Πιτοπούλιου, μεγαλωμένη με ηθική, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Ιδανικά και αξίες που ακολούθησες πιστά και δημιούργησες τη δική σου οικογένεια. Το 1950 παντρεύτηκες τον Βασίλη Σταυρακάκη ή Βασιλέα που αγάπησες, σεβάστηκες και τίμησες.

ΓΙΑΓΙΑ

“Έφυγες” στα 90 σου πλήρης ημερών, αλλά για εμάς τα εγγόνια σου είναι δύσκολο, θέλαμε να σε είχαμε ακόμα λίγο δίπλα μας, γιατί το σπίτι σου υπήρξε πάντα το καταφύγιο μας, το σημείο αναφοράς..”Θα πάω στις γιαγιάς..θα συναντηθούμε στις γιαγιάς..”.Όλοι εμείς, εγγόνια και δισέγγονα, είμαστε τυχεροί που μεγαλώσαμε στην αγκαλιά σου, με το χαμόγελο και τα χάδια σου, πάντα μας υπερασπιζόσουν και πάντα ήσουν ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Μας καταλάβαινες και μας συμμεριζόσουν πάντα, ήσουν η “κρυφή” φιλενάδα μας, μας μεγάλωνες με πολύτιμα διδάγματα και υψηλά πρότυπα, μας γέμιζες με ειλικρινή Αγάπη, μας έμαθες να είμαστε ουσιαστικοί, σεμνοί και ταπεινοί.

Είμαστε σίγουροι ότι είσαι ευτυχισμένη κοντά στον Παππού, 8 χρόνια αυτό περίμενες. Καλό σου ταξίδι Γιαγιά..

Μας Λείπετε..Σας Αγαπάμε..”

-Η ΑΝΩΓΗ έλαβε από την οικογένεια της Δέσποινας Σταυρακάκη του Βασιλέα το ποσό των 100 ευρώ στη μνήμη της. Τα χρήματα θα διατεθούν στις ανάγκες του Εργαστηρίου Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και στα δωρεάν φροντιστήρια Αγγλικών, για μαθητές, ενήλικες και πρόσφυγες. Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη της.

Μοιραστείτε το

-

-->