Στις μέρες της οικονομικής κρίσης που διανύουμε ,οι ανάγκες τόσο οι ψυχοκοινωνικές όσο και οι οικονομικές αυξάνονται συνεχώς ,μένουν ακάλυπτες και οι δυσκολίες χτυπούν την πόρτα όλων  μας ,ανεξάρτητα από το επάγγελμα και το  μορφωτικό  επίπεδο.

Ο Δήμος Ανωγείων μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία στηρίζει συστηματικά  όλη τη διάρκεια του έτους τους αδύναμους συνανθρώπους μας και  προσπαθεί να  βρίσκεται δίπλα τους αξιοποιώντας  κάθε δυνατό μέσο και εξαντλώντας όλα τα περιθώρια για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους.

Με όποιο τρόπο μπορεί, γιατί τα προβλήματα όχι μόνο τα οικονομικά, αλλά και της   κοινωνικής απομόνωσης του Κοινωνικού αποκλεισμού, της  μοναξιάς, των σχέσεων στην οικογένεια , είναι μεγάλα και οι  λύσεις από τους κρατικούς φορείς  τις περισσότερες φορές δεν επαρκούν .

Όμως  η προσπάθεια συνεχίζεται για το καλύτερο  αποτέλεσμα με σεβασμό στο απόρρητο και την διαφύλαξη της  αξιοπρέπειας των ευάλωτων δημοτών μας .

Σημαντικός αρωγός στην υποστήριξη που παρέχει η Κοινωνική Υπηρεσία στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες είναι  ευαισθητοποιημένοι  πολίτες που με τις ευγενικές δωρεές  τους διευκολύνουν το έργο της.

Μιας  υπηρεσίας για όλες τις ηλικίες  με πολυδιάστατο ρόλο:

Παιδικό Σταθμό, ΚΑΠΗ, Κοινωνική Μέριμνα κατ οίκον, ενιαίο μαγειρείο του Δήμου για τα μοναχικά άτομα , πρόγραμμα ΚΕΑ, Πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ανασφάλιστοι (αιτήσεις για 0% συμμετοχή στα φάρμακα υπό προϋποθέσεις), ενημέρωση -διευκόλυνση διεκδίκησης προνοιακών επιδομάτων, προγράμματα προαγωγής υγείας , συμβουλευτική υποστήριξη οικογενειών /ατόμων, ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και  συμβουλευτικής, Κοινωνικό Παντοπωλείο (με ίδια έξοδα) και άλλα.

Ειδικά τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο  Δήμος μας   προσπάθησε με διάφορους τρόπους να βρίσκεται δίπλα στους Δημότες  και ιδιαίτερα σε όσους χρίζουν μεγαλύτερης κοινωνικοοικονομικής βοήθειας.

Όπως κάθε χρόνο το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας καθώς και το προσωπικό του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι ευχήθηκε πόρτα – πόρτα τα Χρόνια Πολλά στα μοναχικά άτομα και προσέφερε παραδοσιακά γλυκίσματα.

Η ίδια δράση υλοποιήθηκε παράλληλα και από το προσωπικό του ΚΗΦΗ προς τους εξυπηρετούμενους που φιλοξενεί.

Ένα μεγάλο μέρος των δωρεών που συγκεντρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατά τη διάρκεια του έτους ,αξιοποιήθηκαν για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης που μοιράστηκαν σε συνδημότες μας.

Καλύφθηκαν επιπλέον ανάγκες ένδυσης και  θέρμανσης  σε ξύλα που κόπηκαν από υπαλλήλους του Δήμου , ενώ παράλληλα υλοποιήθηκε και το πρόγραμμα ΤΕΒΑ με διανομή προϊόντων σε όσους έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα. Όλες οι δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας είναι ανοιχτές και γίνονται δεκτές αιτήσεις από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->