Ένας υπέροχος χώρος στην καρδιά των Ανωγείων, διαμορφώνεται και είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση των έργων, για τον Παιδικό Σταθμό  και τα 25 παιδιά που φιλοξενεί εκεί κάθε χρόνο, ηλικίας από δυόμιση έως και τεσσάρων ετών. Ο ίδιος ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, έκανε αυτοψία στον χώρο σήμερα και δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την διαφαινόμενη παράδοση του έργου εντός των χρονικών πλαισίων που είχαν καθοριστεί. Στην αυτοψία του τον συνόδευσε ο π.Αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος και η μηχανικός του Δήμου Ζαχαρένια Σκουλά. Ένα υπέροχο πραγματικά περιβάλλον για τα μικρά παιδιά, με χρώματα και παιχνίδια που θα τα κάνει να λατρέψουν ακόμα περισσότερο την καθημερινή παραμονή τους στον Παιδικό Σταθμό. Ως ΑΝΩΓΗ οφείλουμε να προτρέψουμε τους κατοίκους του χωριού να προσέχουν τον χώρο, καθώς όπως αναφέρει και ο ίδιος ο δήμαρχος Ανωγείων, τα παιχνίδια εκεί πληρούν τις προϋποθέσεις για παιδιά μέχρι 5 ετών και παραμονή εκεί μεγαλύτερων θα μπορεί να προκαλέσει ζημιές, όπως είχαμε και στο παρελθόν, στην παιδική χαρά του Περαχωριού.

Σε δήλωση του στην ΑΝΩΓΗ μετά την αυτοψία του χώρου ο δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης τονίζει τα εξής:

“Τα έργα αυτά αφορούν ένα πρόγραμμα της “Πράσινης Ανάπτυξης” το οποίο κυνηγήσαμε από πέρσι και το βγάλαμε στην δημοπρασία και αυτές τις ημέρες τα έργα θα ολοκληρωθούν. Έργα που αφορούν διαμορφώσεις στον κήπο του Παιδικού σταθμού, την παιδική χαρά και το κιόσκι.Βρεθήκαμε εκεί σήμερα για να δούμε την πορεία των εργασιών. Παρακολουθήσαμε με ευχαρίστηση το γεγονός ότι τα έργα οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους, τόσο με την τοποθέτηση του τάπητα και των παιχνιδιών αλλά και όσο αφορά το κιόσκι. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα τα χαρούν ιδιαίτερα ειδικά όταν ο καιρός γίνει καλύτερος.

Θέλω επ’ ευκαιρίας να επιστήσω την προσοχή στους μεγαλύτερους να μην το καταστρέψουμε αυτό το έργο. Είναι ιδανικός ο χώρος,αλλά είναι για μικρά παιδιά μέχρι 5 ετών. Δεν είναι παιδική χαρά για μεγαλύτερα παιδιά. Ας το προσέξουμε όπως αξίζει σε ένα τέτοιο χώρο.Η ανησυχία μου είναι αυτή και το τονίζω δημόσια, ας μη γίνει ο χώρος όπως στην παιδική χαρά στο περαχώρι που είχαμε από αμέλεια πολλές ζημιές. Το έργο είναι πανέμορφο, το βλέπετε και εσείς, ας το φροντίσουμε..”ολοκληρώνει.

Να σας αναφέρουμε τέλος ότι γίνονται προσπάθειες από τον Δήμο Ανωγείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να φιλοξενηθούν εκεί περισσότερα από 25 παιδιά και ο αριθμός να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα τριάντα.Ο Παιδικός σταθμός Ανωγείων ξεκίνησε να λειτουργεί το 1966, ένα από τα πρώτα έργα του αείμνηστου π.δημάρχου Ανωγείων Γεωργίου Κλάδου που βοήθησε πολύ τότε τα νοικοκυριά που είχαν πολλά παιδιά Το έργο που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες έχει προϋπολογισμό 73.780 ευρώ και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση οργάνων και αστικού εξοπλισμού παιδικής χαράς του βρεφονηπιακού σταθμού του δήμου Ανωγείων. Η χρηματοδότηση είναι από το Πράσινο ταμείο, με το 100% των χρημάτων να προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση 2012-15”.

 Φωτογραφίες:Βασίλης Σμπώκος

ρεπορτάζ:Γιώργης Μπαγκέρης

Μοιραστείτε το

-

-->