Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δύο μέρες νωρίτερα από την προθεσμία κατέθεσε ψηφοδέλτια για τους Δήμους Ρεθύμνου, Ανωγείων και Αγίου Βασιλείου

Όπως ανακοινώθηκε:

“Πρόκειται για συμβολισμό που θέλει να υποδηλώσει ότι οι τακτικισμοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες της τελευταίας στιγμής μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Έχουμε καθαρή στρατηγική υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων και σε αυτό το γήπεδο θα επιδιώξουμε να δοθεί η εκλογική μάχη. Με την ευκαιρία εκφράζουμε για άλλη μια φορά την κατηγορηματική μας αντίθεση στα πανάκριβα παράβολα (50 έως και 150 ευρώ), που με ευθύνη της κυβέρνησης διατηρήθηκαν και επιβάλλονται σε κάθε  υποψήφιο. Είναι ένα ακόμη εμπόδιο ταξικής φύσης εμπόδιο για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τα λαϊκά στρώματα.

Πίσω από τα πρόσωπα και τις φωτογραφίες, που εν είδει ιταλικού ντιζάιν άρχισαν να παρελαύνουν στα ΜΜΕ τα βιογραφικά που δίκην διαφήμισης απορρυπαντικού τη συνοδεύουν, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να αποκρυβεί η αντιλαϊκή βαρβαρότητα τοπικά και κεντρικά που την επόμενη περίοδο σχεδιάζουν να γίνει ακόμη πιο σκληρή και βάναυση.  Το ψηφοδέλτιό μας ήταν ανοιχτό σε κάθε τίμιο εργαζόμενο ανεξάρτητα αν ψήφισε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι όμως ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, ανοιχτό στα μεγάλα συμφέροντα και στα στηρίγματά τους, και σε «κάθε καρυδιάς καρύδι». Δεν μπήκαμε ποτέ στο πειρασμό το ψηφοδέλτιό μας να αποτελέσει πολιτική στέγη τυχοδιωκτών, κοινωνικών παράσιτων και βδελλών.

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν είναι λίστα υποψηφίων.

Είναι κατάλογος  πολεμιστών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τοπικά και κεντρικά. Είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο να οργανωθεί ο όποιος μικρός και μεγάλος αγώνας, που είναι παρόντες στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση, που μέσα στο χώρο δουλειάς αψήφησαν την απόλυση αλλά δεν έκαναν πίσω στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτοί που ξενύχτησαν δίπλα στους εργαζόμενους των SPRIDER, που αλωνίζουν τα πολυκαταστήματα, τα ξενοδοχεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία. Κάθε άλλο λοιπόν παρά υποβαθμίζουμε το ρόλο των προσώπων. Ίσα ίσα αυτά τα πρόσωπα με αυτή την αγωνιστική προϊστορία με αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά πρίν απ’ όλα με αυτή την πολιτική είναι η εγγύηση για τους εργαζόμενους και το λαό.

Στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ η συμμετοχή των γυναικών είναι ίδια (για την ακρίβεια μία γυναίκα παραπάνω) με τους άνδρες. Θα είναι επίσης, που ενώ έχει κορμό παλιούς και έμπειρους αγωνιστές ωστόσο ηλικιακά είναι το νεανικότερο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Ρεθύμνης. Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στη μεγάλη παρουσία των νέων πτυχιούχων, που διάλεξαν να μη δραπετεύσουν στο εξωτερικό και να δώσουν εδώ τη μάχη για το δικαίωμα σε μια σταθερή και με δικαιώματα δουλειά, για το δικαίωμα στην ύπαρξη. Είμαστε περήφανοι γιατί η παρουσία τους στο ψηφοδέλτιό μας υποδηλώνει πως σε αυτή τη γενιά παρά τις προσπάθειες υποταγής και ενσωμάτωσης υπάρχουν ισχυρές ακόμη αντιστάσεις, που νιώθουμε βαρύ το χρέος να τις φουντώσουμε.

Όλοι οι παροικούντες τη δημοτική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η μόνη δύναμη που πολέμησε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των τοπικών χαρατσιών και φόρων, των ιδιωτικοποιήσεων, της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, η μόνη που απέσπασε και κάποια μικρά αποτελέσματα, ήταν η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «στόμα είχαν και μιλιά δεν είχαν». Εμμέσως πλήν σαφώς το παραδέχονται και οι ίδιες. Γι΄ αυτό έσπευσαν να τα φορτώσουν στους προηγούμενους επικεφαλείς και να καμωθούν πως αναβαπτίζονται. Ας μην προσπαθούν πίσω από τον αναμφισβήτητο ρόλο των προσώπων να κρύψουν τα πολιτικά συμβόλαια και τις εγγυητικές επιστολές που έχουν υπογράψει για την υλοποίηση ακριβώς αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ήδη από την ψήφιση του Μάαστριχτ, της λευκής βίβλου κλπ. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να τα αναγάγουν σε δήθεν «προπατορικά αμαρτήματα» αποδεικνύονται καθημερινά σε «διαρκή αντιλαϊκά εγκλήματα». Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες είτε στήριξαν τους μνημονιακούς, είτε τους αντιμνημονιακούς θιασώτες των ευρωενωσιακών ανατροπών να αναλογιστούν ότι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα είναι στο πλευρό τους την επόμενη ακόμη πιο δύσκολη πενταετία, που από τις κατασχέσεις των λογαριασμών σχεδιάζουν να περάσουν στις κατασχέσεις των σπιτιών. Να μας στηρίξουν αποφασιστικά και να αναλογιστούν ότι στον πολυδαίδαλο δημοτικό μηχανισμό ένας σύμβουλος δεν φτάνει για να παρακολουθεί και να αποκαλύπτει τα καμώματα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ψηφοδέλτιο του δήμου Ανωγείων:

ΡΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ                        Υποψήφιος Δήμαρχος

Εκλογική Περιφέρεια ΔΗΜΟΥ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΩΚΡΑΤΗ              Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του ΖΑΧΑΡΙΑ                  Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ         Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ              Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ           Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ  Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  του ΙΩΑΝΝΟΥ Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  του ΙΩΑΝΝΟΥ       Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΚΟΥΛΑ ΘΑΛΕΙΑ  του ΙΩΑΝΝΟΥ                     Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΚΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΑ του ΜΥΡΩΝΟΣ                     Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΜΠΩΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  του ΓΕΩΡΓΙΟΥ          Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΜΠΩΚΟΥ ΜΑΡΙΑ  του ΙΩΑΝΝΟΥ                   Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΠΑΧΗ-ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΛΣΑ  του ΛΕΑΝΔΡΟΥ   Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΠΑΧΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ  του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ             Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ     Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος
ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  του ΠΟΛΥΖΩΗ                    Υποψήφιος Δημοτ. Σύμβουλος

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->