Στις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του πρώην υπουργού κ. Θεόδωρου Πάγκαλου απαντά με γραπτή του δήλωση ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια.

Ο πρώην υπουργός με αφορμή το απαράδεκτο και τραγικό περιστατικό του θανάτου του νεαρού Γιώργου Γυπαράκη τη Κυριακή του Πάσχα από άσκοπους πυροβολισμούς και κακό χειρισμό του όπλου στα Μυριοκέφαλα, αμφισβήτησε λίγο έως πολύ τη συμμετοχή των Κρητικών στην Επανάσταση του 1821 προτείνοντας ανακατάληψη του νησιού (!) και αφοπλισμό όλων των Κρητών.

Η δήλωση έχει ως εξής:

“Persona non grata… (ανεπιθύμητος) . Μετά τα όσα αδιανόητα είπε ο κύριος Πάγκαλος προσβάλλοντας τους αγώνες του Κρητικού λαού ,από την ώρα της επανάστασης του ξεσηκωμού, έως την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Εμφανίστηκε εδώ και χρόνια ως πολιτικός του εκσυγχρονισμού. Έγινε ο πολιτικός τελικά της ψευδοθυμοσοφίας , και αυτή την ψευδοθυμοσοφία χρησιμοποίησε τώρα για το συμβάν που συνέβη με την χρήση απαράδεκτης διαδικασίας με τα όπλα, ενώ τα όπλα είναι μόνο για τους αγώνες. Και αυτά τα όπλα ήταν εκείνα τα οποία χρησιμοποίησαν και οι Ελληνες και οι Κρήτες ιδιαίτερα σε όλα τα χρόνια των πολλαπλών διακατοχών της νήσου από δύση και ανατολή. Με την έννοια ότι τα όπλα πάντα ήθελαν να τους τα αρπάζουν από τα χέρια και να τους αφοπλίζουν οι κατακτητές της νήσου , που αποτελεί το κέντρο του πολιτισμού της Ευρώπης ολόκληρης αλλά και του κόσμου. Τις προσβολές τις οποίες έκανε με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος ο κύριος Πάγκαλος, είναι απαράδεκτες για τον Κρητικό λαό. Κι εμείς  εδώ στα ψηλά βουνά της καταστροφής, από τους διάφορους πλέον εκμεταλλευτές της δόξας και της αντρειάς της Κρήτης, λέμε ότι είναι  «persona non grata» ανεπιθύμητο πρόσωπο για τη Κρήτη. Ο κρητικός λαός , και οι τολμηροί πρόμαχοι των ιδεωδών και των θυσιών της Κρήτης πρέπει να αποδοκιμάσουν την απρέπεια και τις προκλητικές δηλώσεις του κ.Πάγκαλου.”

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->