Η 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο με την παρουσία εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών, ενός θεσμού που στόχο έχει να προάγει την τοπική κουλτούρα και να γνωστοποιήσει και να προβάλλει τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η γιορτή οργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς του χωριού Ζωνιανά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

«Πρωταγωνιστεί» και φέτος το τεράστιο κεφαλοτύρι Κεφαλογραβιέρα ενός τόνου το οποίο θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες στο πλαίσιο ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γνωστή μετά από τόσα χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της Αυστραλίας και Σκανδιναβικών χωρών, προβάλλει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης του Μυλοποτάμου ενώ δεν υπολείπεται της αναγνώρισης από πλευράς του πολιτισμού στον οποίο μεγάλο τμήμα αφορά στην Κρητική Παράδοση των ορεσίβιων ανθρώπων του Ρεθύμνου.

Αυτή την ώρα, γίνεται η παρουσίαση και κοπή του κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου ενώ οι τοπικές γεύσεις και μαγειρική από τις γυναίκες του χωριού και τη λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα και πλούσιες εικόνες, οι οποίες συνοδεύονται από παραδοσιακή κρητική μουσική.

 

Μοιραστείτε το

-

-->