Συγκινητική ήταν η χθεσινή βραδιά στα Ανώγεια, στον ‘Αγιο Υάκυνθο, όπου ο Αστρολάβος του Ουρανού… διασταυρώθηκε με τον ‘Ικαρο Ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης περιέγραψε στον κατάπληκτο ‘Ικαρο τις σημερινές μας ιδέες για το σύμπαν. Αναφέρθηκε στους δισεκατομμύρια Ήλιους – όπως εκείνος που οδήγησε τον τολμηρό Ικαρο στην πτώση του – που απλώνονται σε όλη την έκταση του ουρανού, και διηγείται με ποιό τρόπο οι υπέρλαμπρες εκρήξεις αστεριών οδήγησαν στη δημιουργία της ζωής. Παρών στην εκδήλωση ο σύγχρονος ‘Ικαρος Κανέλος Κανελόπουλος ο οποίος πέταξε με πεταλοκίνητο αεροπλάνο από την Κρήτη μέχρι τη Σαντορίνη, στις 23 Απριλίου του 1988, ένα ρεκόρ, που καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες.

Την εκδήλωση συνόδευσε με τα τραγούδια και την κιθάρα του ο Γιάννης Κασσωτάκης, ενώ η Ελπίδα Ζαμπετάκη ερμήνευσε θεατρικά ένα ποίημα για το σύμπαν και τη ζωή που γράφηκε από ανώνυμο συγγραφέα.

Το παρών στα Ανώγεια και στον μυσταγωγικό χώρο του Αγίου Υακίνθου, παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες από την Κρήτη, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Ο χαιρετισμός του παπα-Ανδρέα

Στον αγιασμό που προηγήθηκε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζουμε και φέτος εδώ στους πρόποδες του Ψηλορείτη ,στον Ιερό Ναό του Αγίου Υακίνθου. Τα 15α Υακίνθεια γίνονται στη σκιά μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης την οποία ζει ο τόπος, την μεγαλύτερη μάλιστα από την μεταπολεμική ιστορία της χώρας.

Εδώ λοιπόν από τους πρόποδες του Ψηλορείτη  το αιώνιο ιερό βουνό στέλνει πάντα το μήνυμα της αντίστασης και της ελπίδας για όλο το κόσμο, καθώς τα μαντάτα τα οποία όλοι ξέρουμε και βλέπουμε να έρχονται, δε θα είναι ευχάριστα για το επόμενο διάστημα.

Γι αυτό λοιπόν εύχομαι από εδώ ο Άγιος Υάκινθος να δώσει σε όλους δύναμη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις και τις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Το μήνυμα των φετινών Υακινθείων που αφορά τον Ίκαρο και τον Δαίδαλο δείχνει ότι κι εμείς μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τα δικά μας φτερά, για να  μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά και να φύγουμε αναζητώντας την ανεξαρτησία μας, την ελευθερία μας και την καλύτερη και αληθινή Δημοκρατία. Αυτό έκανε και ο Ίκαρος με τον Δαίδαλο. Έσπασαν τα δεσμά κι έδειξαν την ανθρώπινη δύναμη ,έφτιαξαν τα δικά τους φτερά και πέταξαν προς την ελευθερία.

Εμείς λοιπόν από εδώ ψηλά από τον Ψηλορείτη, έχουμε τη δύναμη ,τη θέληση που μας δίνει το ίδιο το βουνό η ίδια η περιοχή προκειμένου να ανοίξουμε τα δικά μας φτερά και να στείλουμε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό ,ότι ναι μπορούμε, υπάρχει διέξοδος, υπάρχει φως, αρκεί να είμαστε ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ.. .και με τη βοήθεια του Θεού να μπορέσουμε να πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα… Τα Υακίνθεια γίνονται και πραγματοποιούνται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, γνωρίζουμε όλοι τι επικρατεί στην κοινωνία και στην οικονομία.

Αυτό δείχνει και την πίστη του Λουδοβίκου και των συνεργατών του να μην υποκύψουν σε όλη αυτή την οικονομική λαίλαπα η οποία επικρατεί και να σταθούν όρθιοι προβάλλοντας αυτό το Πολιτιστικό Φάρο.

Τον συγχαίρω για άλλη μια χρονιά και πιστεύω τα πράγματα του χρόνου να είναι καλύτερα, διότι σε τέτοιες εποχές έχουμε ανάγκη τέτοιου είδους εκδηλώσεις ,οι οποίες πραγματικά δίνουν δύναμη ,ελπίδα και το κυριότερο Φως στο σκοτάδι που έχει απλωθεί.

Εύχομαι σε όλους να περάσετε καλά. Εύχομαι καλή επιτυχία στα φετινά Υακίνθεια,ο Θεός να σας ευλογεί και να σας δίνει δύναμη.»

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->