Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Ανωγειανούς  απευθύνει   ο Δήμαρχος Ανωγείων κ .Σωκράτης Κεφαλογιάννης, για μια συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σχετικά με την αξιοποίηση εγκαταστάσεων του Δήμου που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στον τόπο μας.  Η  εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 30 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα του Δημαρχείου, μεταφέρεται  για τις αρχές Ιανουαρίου και για την νεότερη ημερομηνία θα μας ενημερώσει ο Δήμος Ανωγείων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης θεωρεί ως λύση στην κρίση της εποχής την δράση της κοινωνίας χωρίς να περιμένει απαραίτητα την βοήθεια μόνο της επίσημης πολιτείας. Ενωμένοι ως κοινωνία μπορούμε να αξιοποιήσουμε εγκαταστάσεις όπως το σπήλαιο του Ιδαίου  Άντρου, το Κέντρο Πληροφόρησης Αρχαιολογικών Ευρημάτων, την διαχείριση κτηνοτροφικών αποβλήτων και άλλα, ανοίγοντας τον δρόμο σε δημότες με όρεξη και θέληση για δουλειά και δημιουργία.

Στην συζήτηση απόψε θα αναφερθούν όλα τα παραπάνω και μέσα από τον διάλογο θα διερευνηθούν οι προοπτικές για το μέλλον αλλά και η πορεία όλων των έργων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η ανακοίνωση πρόσκληση του Δήμου Ανωγείων έχει ως εξής:

 

Πρόσκληση

«Προς όλους τους Ανωγειανούς νέους και ενήλικες, που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν νέες μορφές επαγγελματικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ανωγείων.

Αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δήμος Ανωγείων δημιουργεί τις συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας που θα δώσουν την δυνατότητα σε νέους δημότες να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στ’ Ανώγεια σε νέους τομείς.

Ήδη ο Δήμος Ανωγείων έχει δρομολογήσει την αξιοποίηση ορισμένων εγκαταστάσεων που έχουν σχέση με την τουριστική και πολιτιστική αξιοποίηση και δημιουργούν νέες επαγγελματικές δυνατότητες όπως το σπήλαιο του Ιδαίου  Άντρου, το Κέντρο Πληροφόρησης Αρχαιολογικών Ευρημάτων και άλλων με σχέση το Περιβάλλον όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων και πολλά άλλα.

Η εκμετάλλευση αυτών των νέων πηγών πλούτου του τόπου μας αν γίνει με πίστη και ευρηματικότητα και με τις σύγχρονες μορφές συνεταιριστικής συνεργασίας, θεωρούμε πως ανοίγουν νέους προσανατολισμούς για επαγγελματική αποκατάσταση αρκετών Ανωγειανών νέων που έχουν όρεξη για δημιουργία.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμος προγραμματίζει ανοικτή συζήτηση και παρουσίαση προτάσεων και δυνατοτήτων  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην συνάντηση αυτή θα γίνει αναλυτική παρουσίαση όλων των δρομολογούμενων έργων, οι στόχοι που θέτει ο Δήμος και η δυνατότητες για το επαγγελματικό ενδιαφέρον τους.

Με την ενεργή και παραγωγική συμμετοχή των ενδιαφερόμενων θα εμπλουτιστεί ο προβληματισμός και ίσως τεθούν βάσεις για βιώσιμες και αποδοτικές εκμεταλλεύσεις αυτών των εγκαταστάσεων .

Προτάσεις και απόψεις για την διαμόρφωση της τελικής ατζέντας μπορείτε να αποστέλλετε στο email:[email protected]».

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->