Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού για την έναρξη των φετεινών Υακινθείων, στο χαιρετισμό του ο παπα- Ανδρέας τόνισε: «Για 15ησυνεχή χρονιά τα Υακίνθεια είναι εδώ, κι από τη ρίζα του Ψηλορείτη στέλνουν σε όλη την Ελλάδα μήνυμα πολιτισμού, αγώνα και αντίστασης  σ΄ όλους

O Παπα-Ανδρέας ευλογεί τα Υακίνθεια. Δεξιά διακρίνεται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων

εκείνους που επιχειρούν να μας αλώσουν, να μας αλλοιώσουν και να μας υποτάξουν.

Επίκαιρο όσο ποτέ είναι σήμερα το μήνυμα- σύνθημα  των Υακίνθειων εκδηλώσεων, αν δεν σηκώσεις το κεφάλι τότε δεν θα δεις τα άστρα. Κι αυτός ο λαός πρέπει να σηκώσει κεφάλι γιατί η επιχείρηση να του κλέψουν το δικό του ουρανό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα τύμπανα που θα ηχήσουν μετά από 5000 χρόνια στο Ψηλορείτη πρέπει να στείλουν όχι μόνο μήνυμα αφύπνισης, αλλά μήνυμα εξέγερσης, γιατί οι ΟΧΤΡΟΙ βρίσκονται ήδη στην πόλη.

Τα τύμπανα επίσης θα πρέπει να στείλουν μήνυμα αναγέννησης,  μήνυμα ενότητας, μήνυμα πίστης και ελπίδας.

Η παρουσία Ελλήνων Ολυμπιονικών, από το χώρο της πάλης και των αγώνων δρόμου, δείχνει ακριβώς το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και δεν είναι άλλος από τη συνεχή πάλη ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη εθνική μας κυριαρχία ΚΑΙ το διαρκή τρέξιμο, για να μπορέσουμε να προλάβουμε τα δεινά σε βάρος αυτουνού εδώ του τόπου.

Σηκώστε λοιπόν το κεφάλι ψηλά για να δείτε τ΄ αστρα, διαφορετικά όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο πιο σκούρος θα γίνεται ο ουρανός μας.

Εμπρός λοιπόν αναντρανιστά για να δούμε τον ουρανό να γίνεται πιο ξάστερο και πιο καθαρό.

Με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Υάκινθου εύχομαι οι φετινές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες σε δυο καλούς Ανωγειανούς που πρόσφεραν πολλά στον τόπο τους, το Γιάννη και το Μανώλη Κεφαλογιάννη να είναι επιτυχημένες και καλοτάξιδες.

Ο Θεός να σας ευλογεί. Και του χρόνου πάλι εδώ!»

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->