Σύμφωνα με την παρακολούθηση του φαινομένου τις τελευταίες μέρες και με την βοήθεια του Λυκούργου Βρέντζου, εντοπίστηκε πιθανή διαρροή στο σύστημα τροφοδοσίας της λιμνοδεξαμενής.

Το σύστημα τροφοδοσίας είναι ο αγωγός που κατεβαίνει από το βουνό και καταλήγει σε φρεάτιο έξι μέτρων εντός της λιμνοδεξαμενής (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία)

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της τελευταίας εβδομάδας και μετά την απομόνωση του αγωγού τροφοδοσίας από την υπόλοιπη δεξαμενή, διαπιστώθηκε ότι η στάθμη της λίμνης σταθεροποιήθηκε και δεν υπήρξαν άλλες απώλειες. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το νερό που ξανά μπήκε στον αγωγό για την λιμνοδεξαμενή αυτό δεν κατέληγε ποτέ εκεί.

Ωστόσο το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αύξηση της στάθμης του νερού κατά 20 με 25 πόντους κάτι το οποίο προκαλεί μια σχετική αισιοδοξία.

Ο Δήμος με την βοήθεια Εμπειροτεχνών και Μηχανικών θα προσπαθήσει να εντοπίσει επακριβώς την ζημιά ώστε να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση της. Μια διαδικασία που θέλει πολύ προσοχή και ακρίβεια.

Ελπίζει η ζημιά να είναι όντως στον αγωγό και εκτός του αναχώματος ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε έγκαιρα την ζημιά.

Παράλληλα με συνεργείο ο Δήμος, θα αποκαταστήσει όσες μικροζημιές αποκαλύφθηκαν από την  μείωση της στάθμης του νερού, ενώ θα εξετάσει την δυνατότητα να τοποθετήσει συστήματα για απομόνωση της λίμνης και να μπορεί να επεμβαίνει, χωρίς πρόβλημα, στην αποκατάσταση εξωτερικών βλαβών.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->