Άρχισαν οι εργασίες κατασκευής της αποχέτευσης που σκοπό έχουν την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, με διαχωρισμό των λυμάτων από τα όμβρια, σε όλο το εύρος του οικισμού των Ανωγείων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.190,000 ευρώ.

Περιλαμβάνει τα τμήματα :

Στο Περαχώρι (Κοκάκι,  Καλομοιριανά, Ρέμα ως βιολογικό, Σοχώρα και μέχρι το Αχλαδάκι, που ενοποιείται με το καινούργιο δίκτυο.

Στην Μεσοχωριά  (περιλαμβάνει τις κάθετες συνδέσεις από τον κεντρικό ως τον Λαγκό, από τον Σαβουνόλακα ως το Γυμνάσιο από κάτω, από τον παιδικό ως του τσουρολιό.

Στο Μετόχι (από την διασταύρωση για Νίδα έως το Κέντρο Υγείας σε τρείς παράλληλους άξονες και σύνδεση τους με το υφιστάμενο πρόσφατα ανακαινισμένο δίκτυο) .

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να δείξουν την σχετική κατανόηση λόγο των συνεχών αποκλεισμών δρόμων για την κατασκευή του έργου. Η κίνηση θα διευκολύνεται από τους περιφερειακούς δρόμου.


Παιδική Χαρά Περαχώρι

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η Παιδική Χαρά στο Περαχώρι η οποία κατασκευάζεται στα πλαίσια του Προγράμματος Κρήτη -Πράσινη Ανάπτυξη και έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ. Αποτελεί την πρώτη ενεργειακά αυτόνομη μονάδα που φτιάχνεται στον Δήμο μας αφού η ηλεκτροδότηση της γίνεται αποκλειστικά από την χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων. Σύντομα θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος τάπητας και η περίφραξη ώστε να δοθεί σε χρήση στα παιδιά

Μαθητική Εστία

Συνεπείς από πλευράς του το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, φορέας που υπάγεται η Μαθητική Εστία Ανωγείων, προχωράει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του, προς τον Δήμο Ανωγείων. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών και την παραχώρηση του ισογείου χώρου του Πολύκεντρου στον Δήμο Ανωγείων, ο ίδιος ο Γενικός του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Παναγιώτης Μανούρης παρευρέθηκε στην παράδοση του εξοπλισμού για τα δωμάτια της Εστίας. Επίσης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κ. Θ. Νούκο, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με τον κ. Μανούρη, την κ. Νταγιαντά Μαρίνα και τον Δήμαρχο κ. Κεφαλογιάννη , καθορίστηκαν τα στάδια υλοποίησης των εργασιών ανακατασκευής των μαγειρείων , της τοποθέτησης του ασανσέρ, της ανακατασκευής του εστιατορίου και της αίθουσας συνεδριάσεων καθώς και τον εξωραϊσμό των εξωτερικών όψεων, ώστε να μην εμποδιστεί η ομαλή λειτουργία της Εστίας.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->