«Ο Παύλος Σιδηρόπουλος τραγούδαγε κάποτε ότι “όταν θα’ ρθουν οι καιροί που θα χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα έχε το νου σου στο παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”. 
Οι καιροί αυτοί ότι έφτασαν και τα παιδιά αποφάσισαν να υπερασπιστούν τα ίδια τον εαυτό και το μέλλον τους. Απέδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να  αντισταθούν στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική που ευτελίζει και υποβαθμίζει τη ζωή κάθε Έλληνα πολίτη.
Ύστερα, λοιπόν από το κάλεσμα του Λυκείου Ανωγείων σε όλα τα σχολεία της Κρήτης υλοποιήθηκε με επιτυχία η συγκέντρωση και πορεία των μαθητών στο Ηράκλειο, χωρίς ύπαρξη επεισοδίων. Η πορεία με αφετηρία την πλατεία ελευθερίας συγκέντρωσε χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, καθηγητές αλλά και γονείς και εξελίχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες αν όχι  η μεγαλύτερη μαθητική πορεία. Ο αγωνιστικός παλμός και η ψυχή των νέων δεν έλειψαν  από την προσπάθεια αυτή Συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης των κατοχικών μέτρων και του μνημονίου, της κατευθυνόμενης παιδία και του αβέβαιου μέλλοντος ξεσήκωσαν την πόλη του Ηρακλείου!
Πολλοί μας λένε ότι είμαστε  μικροί για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση μόνο και μόνο γιατί φοβούνται ότι η αντίδραση και ο θυμός μας μπορούν να καταστρέψουν τα συμφέροντα τους.
Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!
Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε!!!  
Οι μαθητές του Λυκείου Ανωγείων»

-Η Αρετής  ΣΠΑΧΗ-Φιλόλογος και εκπρόσωπος της αγωνιστικής παρέμβασης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου δήλωσε στην ΑΝΩΓΗ:

«Το Λύκειο Ανωγείων συνεχίζοντας την αγωνιστική παράδοση του χωριού  και της νεολαίας και πολύ περισσότερο της μαθητικής και φοιτητικής, έδωσε για άλλη μια φορά ενα δυναμικό παρών, παίρνοντας μια πρωτοβουλία η οποία συνέβαλλε καθοριστικά στην διοργάνωση ενός πανηρακλειώτικου, σχεδόν παγκρήτιου συλλαλητηρίου. Η φωνή των Ανωγειανών μαθητών έφτασε σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και έδειξε ότι έχει  μια τέτοια δυναμική που συσπειρώνει τον παλμό της ιστορίας του χωριού.»


Μοιραστείτε το

-

-->