Ρεκόρ τέλεσης γάμων μέσα σε μία ημέρα σημειώθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 16 ήταν τα ζευγάρια -μεταξύ αυτών και υπερήλικες- που βρέθηκαν ενώπιον δημάρχου και αντιδημάρχου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης με νεόνυμφους Κρητικούς. Ο γαμπρός κατέφτασε με κρητική ενδυμασία και άλογα στο Δημαρχείο

Ρεκόρ τέλεσης γάμων μέσα σε μία ημέρα σημειώθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, καθώς ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 16 ήταν τα ζευγάρια -μεταξύ αυτών και υπερήλικες- που βρέθηκαν ενώπιον δημάρχου και αντιδημάρχου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης.

Τις τελευταίες ημέρες στο Δημοτικό Μέγαρο στη Λότζια, όπου εδρεύει ο μεγαλύτερος δήμος της Κρήτης, επικρατεί «συνωστισμός» για την τέλεση πολιτικών γάμων, πιθανότατα γιατί οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να προλάβουν να παντρευτούν πριν από την έλευση του 2012, το οποίο είναι δίσεκτο και θεωρείται από κάποιους «γρουσούζικο» για την έναρξη κοινής ζωής με το ταίρι τους.

Είναι γαμπροί και νύφες κάθε ηλικίας που προσέρχονται το τελευταίο διάστημα στο Δημαρχείο Ηρακλείου και σε άλλους κεντρικούς και περιφερειακούς δήμους της Κρήτης και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τηρούνται τα κρητικά έθιμα, όπως μουσική, μαντινάδες, κεράσματα, κρητικές ενδυμασίες μέχρι και άλογα.


Στην αύξηση του αριθμού των πολιτικών γάμων συντελεί, όπως λέγεται, και η οικονομική κρίση, καθώς σίγουρα κοστίζει πολύ λιγότερο να παντρευτεί κάποιος ενώπιον της δημοτικής αρχής απ’ ό,τι με παπά στην εκκλησία.

Στον Δήμο Ηρακλείου, όπως έγινε γνωστό, έχουν ακόμα έναν λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι για τις… «επιδόσεις» τους στους πολιτικούς γάμους, αφού πριν από λίγες ημέρες καταγράφηκε και το ρεκόρ της τέλεσης γάμου με τους πιο ηλικιωμένους νεόνυμφους. Γαμπρός και νύφη μαζί συμπλήρωναν αισίως τα… 165 χρόνια! Ο γαμπρός ήταν 83 και η νύφη 82 ετών. «Εδειχναν πολύ ευχαριστημένοι για τον γάμο τους μετά την 20χρονη σχέση τους. Ολοι στον δήμο, προσωπικό, παρευρισκόμενοι σε άλλους γάμους αλλά και περαστικοί, χειροκρότησαν θερμά το ανδρόγυνο», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Αεράκης.

Μ. Κοκολάκης (ΕΘΝΟΣ)


Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->