Μαθήματα μεγαλείου και δύναμης ψυχής, παρέδωσε στους μαθητές του σχολείου μας την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, ο  αθλητής ΑμεΑ Μάνος Γιακουμάκης . Ο  χρυσός Ηρακλειώτης  πρωταθλητής στο ακόντιο, με περίσσια άνεση μας μίλησε για το  τροχαίο ατύχημα που είχε σε ηλικία 17 ετών, το οποίο του στέρησε το αριστερό του πόδι,  όμως δε στάθηκε αιτία να το βάλει κάτω και να παραιτηθεί από τη ζωή. Αντίθετα βρήκε τη δύναμη να δει τη ζωή με αισιοδοξία, να αγωνιστεί και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, να διαπρέψει με μεγάλες επιδόσεις και να αποκτήσει πολλά χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να θέσει σαν επόμενο στόχο του την Παραολυμπιάδα στο Τόκιο.

“Ο  Γιακουμάκης κέρδισε τις καρδιές των μαθητών  που του έθεσαν άπειρα ερωτήματα κι εκείνος πρόθυμα έδωσε απαντήσεις σε όλα, ακόμα και στα πιο… αδιάκριτα . Στη συνέχεια, στο χώρο της αυλής,  μας έδειξε τα μυστικά  του ακοντισμού και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δοκιμάσουν τις δικές τους επιδόσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του σχολείου.

“Ευχαριστούμε θερμά τον Μάνο Γιακουμάκη για την παρουσία του στο Σχολείο μας και τα μηνύματα ζωής που μας δίδαξε, με το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής του” αναφέρει στον επίλογο της η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ανωγείων Έφη Χατζάκη.

Για περισσότερες φώτο και βίντεο από τη σημερινή όμορφη εκδήλωση επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του σχολείου μας στο σύνδεσμο: https://dimotikoanogeion.mysch.gr/2023/09/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1/

Όμορφες δράσεις με ανθρώπους σαν τον Μάνο Γιακουμάκη, που διδάσκουν στα παιδιά μας την αξία της ζωής και τη σημασία του να μην απογοητευόμαστε ποτέ ότι και να μας τύχει καθώς η δύναμη και η ψυχή του ανθρώπου έχουν ταβάνι μόνο τον ουρανό.

Τα συγχαρητήρια μας στους δασκάλους του δημοτικού για την εξαιρετική αυτή εκδήλωση.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->