Σε μια γεμάτη αίθουσα του συλλόγου των Ανωγειανών της Αθήνας “Το Ιδαίον Άντρον” στους Αμπελοκήπους, μίλησε σήμερα ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Τον κ. Κεφαλογιάννη προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου των Ανωγειανών Ζαχαρένια Ανδρεαδάκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των ομιλιών των υποψηφίων στην Αθήνα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ομιλία είχε πραγματοποιήσει στην ίδια αίθουσα και ο Αντώνης Ρούλιος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης ζήτησε τη στήριξη της Ανωγειανής κοινωνίας στο ενωτικό ψηφοδέλτιο “Τ’ Ανώγεια του Μέλλοντος” του οποίου ηγείται, ώστε να συνεχίσει την εκπλήρωση του οράματος του ίδιου και των συνεργατών του για τα Ανώγεια της επόμενης πενταετίας. Όπως τόνισε το ψηφοδέλτιο του περιλαμβάνει ανθρώπους κάθε επιστημονικού και εργασιακού κλάδου, με ανθρώπους με όραμα και όρεξη για προσφορά στον πατρογονικό τους τόπο.

Αρχικά ο ίδιος έκανε ένα απολογισμό της προηγούμενης τετραετίας, απαριθμώντας έργα που ολοκληρώθηκαν αλλά και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, τις δράσεις της δημοτικής αρχής με γνώμονα την καλυτέρευση της καθημερινότητας του δημότη και την προάσπιση των συμφερόντων του, καθώς και για δράσεις πολιτισμού που προάγουν το όνομα των Ανωγείων στην Ελλάδα. Στον απολογισμό της τετραετίας αναφέρθηκε σε έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιούνται, όπως και πολλών άλλων που θα ξεκινήσουν, πέραν του δρόμου που θα συνδέει τα Ανώγεια με το Ηράκλειο.

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέπτυξε το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τα Ανώγεια της επόμενης πενταετίας, που περιλαμβάνει πολλά έργα, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αξιοποίηση του φυσικού όγκου του Ψηλορείτη, επάρκεια νερού και μείωση του κόστους ενέργειας.

Μετά την ομιλία του και για αρκετή ώρα ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης συνομίλησε με τον κόσμο που εξέφρασε τις δικές του ερωτήσεις και απορίες για τα Ανώγεια του μέλλοντος, απαντώντας στο εύλογο ενδιαφέρον του κόσμου για τον τόπο του.

¨Ενωμένοι μόνο προχωράμε μπροστά” ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας εκ νέου τη στήριξη του κόσμου στις προσεχείς εκλογές, ώστε όλο αυτό το σχέδιο και οι δράσεις να μη μείνουν ημιτελής. 

Φωτογραφίες: Νικόλας Φασουλάς “Σκαμνάκος”

 

Μοιραστείτε το

-

-->