Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί υβριδική λέσχη ανάγνωσης με το μυθιστόρημα Ο Καπετάν Μιχάλης του Νίκου Καζαντζάκη, στο «Αγροτικό Δισκοπωλείο» στα Σίσαρχα, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στο βουνό «απ’ όπου φαίνεται ολάκερη η Κρήτη», όπως γράφει ο μεγάλος Κρητικός διανοητής.

Η βραδιά είναι συνδιοργάνωση της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) με το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης & Εκδόσεις ΣΕΙΣΤΡΟΝ.

Την παρουσίαση θα κάνει η Κατερίνα Ζωγραφιστού, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της ΔΕΦΝΚ και Συντονίστρια της Παγκόσμιας Λέσχης.

Την τεχνική υποστήριξη θα έχει ο Ανδρέας Αεράκης και η Σοφία Νταλαμπέκη, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και Γ. Γραμματέας του Παραρτήματος Ελλάδας.

Ο Καπετάν Μιχάλης είναι από τα πιο γνωστά έργα του Νίκου Καζαντζάκη και ένα από τα ωραιότερα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, γραμμένο, όπως λέει στον πρόλογο του έργου ο συγγραφέας, «για να ντύσει με λέξεις τ’ όραμα της Κρήτης, όπως το δημιούργησαν τα παιδικά του μάτια».

«Ο ήλιος έγερνε να βασιλέψει, έφευγε κι η στερνή ετούτη μέρα του Μάρτη⸱ τσουχτερό βοριαδάκι φυσούσε, το Μεγάλο Κάστρο κρύωνε, οι μαγαζάτορες έτριβαν τα χέρια τους, καταχτυπούσαν τα πόδια τους, έπιναν φασκόμηλο κι άλλοι ρούμι, να ζεσταθούν. Πέρα, η κορφή του Στρούμπουλα ήταν πασπαλισμένη χιόνι, πιο πέρα πυργώνουνταν ο Ψηλορείτης, σκούρος γαλάζος, και γυάλιζαν άσπρες καταχυτές λουρίδες τα πετρωμένα χιόνια μέσα στις βαθιές απάνεμες λακκούβες⸱ μα ο ουρανός από πάνω στραφτάλιζε καθαρός, γυαλιστερός σαν ατσάλι.»

Η υβριδική λέσχη ανάγνωσης θα μεταδοθεί και μέσω Zoom. Οι πληροφορίες σύνδεσης είναι:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82386770298…

Meeting ID: 823 8677 0298

Passcode: 794468

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Youtube στο κανάλι ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCb6LiCgC2li4w1BMjs8y4YQ

Δηλώσεις συμμετοχής για όσους θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία στο τηλ. 693 219 6020 / 2834020339 / 2810225758

Κατερίνα Ζωγραφιστού

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ

Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας

Συντονίστρια της Παγκόσμιας Λέσχης Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη

 

Μοιραστείτε το

-

-->