“Δώδεκα μήνες πέρασαν που κοίτεσαι στον Άδη,
η απουσία αισθητή, Λιάπη, απ’ το Λιβάδι.”
(Βασίλης Βιτώρος, Βίκλης)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής, του Χαράλαμπου Σταυρακάκη ή “Λιάπη” που έφυγε στα 83 του χρόνια στις 11 του Οκτώβρη του 2021. Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας. Η οικογένεια του καλεί συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς, να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη, ενός αυθεντικού Ανωγειανού, με ντομπροσύνη και ήθος, που άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα στο Περαχώρι, τα Ανώγεια και την Κρήτη γενικότερα.

Με σημείωμα προς την ΑΝΩΓΗ, η οικογένεια του τον αποχαιρετάει αναφέροντας τα παρακάτω:

“Αγαπημένε μας,

πέρασε κιόλας ένας χρόνος που έφυγες από κοντά μας. Ένας χρόνος δύσκολος, χωρίς την δική σου παρουσία. Μας λείπεις πολύ, δεν υπάρχει μέρα που να μη σε φέρουμε στο μυαλό μας. Μας λείπουν οι συμβουλές σου, οι κουβέντες σου και ο καλός σου λόγος.

Από εσένα έχουμε να θυμόμαστε μόνο καλές στιγμές. Ήσουν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος καλοσύνη.

Απεβίωσες 11 Οκτωβρίου του 2021, μια ημέρα δύσκολη για εμάς, αλλά αυτό που μας δίνει δύναμη και μας παρηγορεί είναι ότι εκεί που είσαι δεν πονάς και δεν ταλαιπωρείσαι. Έχεις βρει πλέον την ηρεμία και τη γαλήνη της ψυχής σου.

Θα υπάρχεις πάντα στη σκέψη και τη καρδιά μας. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση!”

Ο Βασίλης Βιτώρος (Βίκλης) έγραψε και τις δυο παρακάτω μαντινάδες για να τον τιμήσει:

“Τον έρωντα, το θάνατο, το μακρινό ταξίδι,
αίνιγμα δώρο ο Θεός στον άνθρωπο τα δίδει

Των αμαθιών τα δάκρυα, της απουσίας είναι,
από το κήπο τση καρδιάς, εκόψανε σε κρίνε.”

– Στη μνήμη του Χαράλαμπου Σταυρακάκη, η οικογένεια του προσέφερε στην ΑΝΩΓΗ, το ποσό των 50 ευρώ για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που τον σκεπάζει αιώνια.

 

Μοιραστείτε το

-

-->