Το Σάββατο στις 9.00π.μ  στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου στην Αθήνα θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Γεωργίου Κοντογιάννη (Ζαφειρογιώργη.) Ένα κερί στη μνήμη του ανθρώπου που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή στα Ανώγεια, με τη δημιουργία του ΣΙΝΕ ΡΕΞ αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του που ενέπνευσαν και οδήγησαν μπροστά τον τόπο μας σε εποχές δύσκολες.

Ο “Ζαφειρογιώργης” με αυτό τον τρόπο “έφυγε” πλήρης ημερών αλλά και έργων, στις 30 του Αυγούστου του 2022 σε ηλικία 102 ετών και κηδεύτηκε στην Αθήνα. Ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή και την έζησε σεβόμενος την κάθε μέρα, μέχρι το τέλος.

Η κόρη του και συγγραφέας Μαργαρίτα Μυλωνάκη, με σημείωμα της στην ΑΝΩΓΗ, τον αποχαιρετάει με στίχους που τον αντιπροσωπεύουν απόλυτα όπως τονίζει. Παράλληλα προσφέρει 100 ευρώ στην εφημερίδα μας για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής μας έκδοσης και την ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη της. Αναφέρει σχετικά:

“Θα ήθελα πραγματικά να σας παρουσιάσω τον Ζαφειρογιώργη σαν πατέρα με στίχους που τον αντιπροσωπεύουν και αυτό το γνωρίζουμε μόνον εμείς τα παιδιά του.

 

Τι κι αν περάσανε τα χρόνια

δεν σε φοβίσανε τα αλώνια

περπάτησες το νήμα της ζωής

έλυσες κόμπους να περάσουμε κι εμείς.

Τα παραμύθια σου ταξίδια

με πανιά και με πυξίδα

με έκαναν να ονειρευτώ

μου παν πώς να ζεσταθώ.

Προχώρα έλεγες μπορείς

στην μάχη μην υποχωρείς

κάνε τα χέρια σου σφυριά

και την καρδιά μια αγκαλιά.

Πόσα θυμάμαι

Πόσα ζω

Αφού έχω εσένα αρχηγό

φάρο μου να μη χαθώ

Θα σε αγαπώ να μην πονώ.


Αιωνία η μνήμη σου “Ζαφειρογιώργη”. Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Η μορφή σου και η προσφορά θα αποτελεί πάντα φάρο στα Ανώγεια για τις επόμενες γενιές.

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->