Εξαιρετική επίδοση για άλλη μια χρονιά είχε το Σταυράκειο Λύκειο Ανωγείων, καθώς σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων 13 από τους 15 μαθητές του εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ένα ποσοστό δηλαδή 86,6%! Δεκατέσσερις από τους μαθητές ήταν τελειόφοιτοι και ένας απόφοιτος του Σταυράκειου.

Επίσης εισήχθησαν με το σύστημα του 10% δυο ακόμα μαθητές μας. Ένας στο Πανεπιστήμιο Χημείας στο Ηράκλειο και μια μαθήτρια στο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών επίσης στο Ηράκλειο.

Οι 13 επιτυχόντες μαθητές του ΓΕΛ Ανωγείων εισήχθησαν στα κάτωθι Πανεπιστήμια:

1)Φιλολογίας Ρεθύμνου

2)Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

3)Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου

4)Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

5)Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Αθήνα

6)Μηχανολόγων Μηχανικών Ηράκλειο

7)Χημείας Ηράκλειο

8)Πολιτικών Μηχανικών Πάτρα

9)Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκη

10)Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Ιωάννινα

11)Οικονομικών Επιστημών Ρέθυμνο

12)Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης Κοζάνη

13)Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Αθήνα.

Εννιά από τους επιτυχόντες είναι γυναίκες και τέσσερις άνδρες.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης δήλωσε τα εξής μετά την ανακοίνωση των βάσεων:

“Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του Γενικού Σταυράκειου Λυκείου Ανωγείων για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. 

Παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς λόγω της πανδημίας η προσπάθειά σας ανταμείφθηκε. 

Μια νέα περίοδος γεμάτη  εμπειρίες και ευκαιρίες ξεκινά, όπου με τα  κατάλληλα εφόδια που θα αξιοποιήσετε στις σπουδές σας  θα σας ανοίξουν νέοι δρόμοι για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

Ωστόσο, τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν σε αυτήν την προσπάθεια, να μην το βάζουν κάτω γιατί  η ζωή είναι ένας  διαρκής αγώνας, ευκαιρίες θα υπάρξουν πολλές, σημασία έχει να έχουν πίστη στην καρδιά τους και αισιοδοξία.

Ακόμη, θα ήθελα να εκφράσω πολλά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες και τους καθηγητές για τη στήριξη και τη βοήθειά  τους σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική, διαδρομή των παιδιών και σε όλες τις οικογένειες για τη συμπαράστασή στον αγώνα όλων των παιδιών.

Καλή πρόοδο και να γίνεται φωτεινοί πρεσβευτές των αξιών και της Ιστορίας Ανωγείων.”

Η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ανωγείων Μαίρη Μπαγκέρη δήλωσε τα εξής:

“Είναι το τέλος μιας πολύ δύσκολης χρονιάς που μας έβαλε όλους σε δοκιμασία, τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές και τους γονείς. Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα.Δεκατρείς από τους δεκαπέντε μαθητές μας πέτυχαν την εισαγωγή τους όπως και δυο ακόμα με το σύστημα του 10%.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την εισαγωγή τους αλλά και στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος αλλά θα έχουν τις δικές τους ευκαιρίες και στο μέλλον. Μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι και αν αποφασίσουν να πράξουν για το μέλλον τους.”

Μοιραστείτε το

-

-->