Αρκετός κόσμος βρέθηκε και φέτος στον Άγιο Φανούριο στα Πετραδολάκια για να ανάψει ένα κερί και να προσκυνήσει στον Άγιο Φανούριο  προστάτη της οικογένειας Ξυλούρη, αλλά και στου Κοκκίνη το Χάνι στο Ηράκλειο, όπου ένας ξεχωριστός Ανωγειανός ο Εμμανουήλ Ξυλούρης ή “Ντομπλούκος” έχει χτίσει εκεί μια εκκλησία για να τιμήσει τον Άγιο.Το φετινό πανηγύρι που έγινε με μέτρα προστασίας και χωρίς τραπέζι λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω πένθους όπως και στον Ψηλορείτη, συνέπεσε και με την ολοκλήρωση των εργασιών του Ιερού Ναού, μια πολύ σημαντική στιγμή για τον “Ντομπλούκο” και ολόκληρη την οικογένεια του.


Μια εκκλησία που ξεκίνησε να φτιάχνεται 15 χρόνια πριν και ολοκληρώθηκε φέτος, ενώ κάθε χρόνο αρκετός κόσμος τιμάει τον Άγιο Φανούριο και την παράδοση των Ξυλούρηδων. Ο Εμμανουήλ Ξυλούρης με προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να ανεβαίνει στον Ψηλορείτη και ολοκλήρωσε ένα δικό του τάμα, μια εκκλησία στον τόπο κατοικίας του. Ήταν άλλωστε ο αείμνηστος πατέρας του Γεώργιος Ξυλούρης ή “Ζωνός” που ήταν ο ιδρυτής που θεμελίωσε την εκκλησία στα Πετραδολάκια το 1950 και τώρα ο απόγονος του αφήνει την δική του παρακαταθήκη στα παιδιά και τα εγγόνια του.


Παρά τα προβλήματα υγείας του ο Εμμανουήλ Ξυλούρης βρέθηκε χθες στο εκκλησάκι του και με ιδιαίτερη συγκίνηση δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κόσμου για την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Του ευχόμαστε υγεία να απολαμβάνει αυτό το έργο ζωής και με το καλό την επόμενη χρονιά χωρίς τον φόβο της πανδημίας να υποδεχτεί τον κόσμο με την απαράμιλλη Ανωγειανή φιλοξενία του.


Και του χρόνου.

Μοιραστείτε το

-

-->