Παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, κορυφώθηκαν στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 76 χρόνια από την 13η Δεκεμβρίου 1943 και την μαζική εκτέλεση αμάχων από τους Ναζί. Σημαντική φέτος η παρουσία εκεί του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αρχιεπισκόπου πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος. Την κεντρική ομιλία έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλειος Καρδάσης. Το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης έδωσε και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

“Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά.Τα Μαρτυρικά Καλάβρυτα θα θυμίζουν, για πάντα και προς κάθε κατεύθυνση, το απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο συντελέστηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943” ανέφερε στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αύριο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. στο κτίριο «Πέτρινο» στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει η ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» των μαρτυρικών δήμων, υπό την προεδρία του Θανάση Παπαδόπουλου, με θέμα τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και την ανάδειξη των περιοχών μαζικών εκτελέσεων στην οποία επίσης θα παραστεί ο Δήμαρχος Ανωγείων.

Μοιραστείτε το

-

-->