Ιδιωτική επίσκεψη στα Ανώγεια πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης συνοδεία συνεργατών και φίλων του. Ο Υπουργός πέρασε τον περισσότερο χρόνο του επισκεπτόμενος τον Ψηλορείτη και γνωρίζοντας από κοντά τις τοποθεσίες  του βουνού δηλώνοντας ενθουσιασμένος και γοητευμένος από το τοπίο και την άγρια ομορφιά του. Την επίσκεψη του Υπουργού εκμεταλλεύτηκε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, που συναντήθηκε μαζί του, θέτοντας του δυο σοβαρά ζητήματα που άπτονται του  Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και αφορούν τα Ανώγεια.

Το σημαντικότερο ζήτημα που τέθηκε από τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη είναι η επαναλειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στα Ανώγεια. Όπως ανέφερε στον Υπουργό και τονίζει και στην ΑΝΩΓΗ “Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση του ΚΕΠ. Στον υπουργό θέσαμε κάποια ζητήματα και ήταν ιδιαίτερα θετικός ως προς την εξεύρεση άμεσων λύσεων για αυτά. Κοινή διαπίστωση πάντως και των δυο μας ήταν ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ορεινός δήμος, η ψηφιακή τεχνολογία ξεπερνά γεωγραφικούς αποκλεισμούς και δίδει πολλές δυνατότητες στους πολίτες και της πιο απομακρυσμένης περιοχής”.

Ένα δεύτερο θέμα που ανέφερε στον Υπουργό ο Δήμαρχος Ανωγείων είναι τα πολλά προβλήματα της τηλεοπτικής κάλυψης του χωριού ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο. Υπάρχει θέμα με το σήμα και πολλές είναι οι αναφορές προβλημάτων και κακού σήματος στις τηλεοράσεις του χωριού για τα κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας, θεμάτων που κάποιες φορές διαρκούν ώρες ή και μέρες ολόκληρες! Ο Κυριάκος Πιερρακάκης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα ενώ ζήτησε και είχε και δεύτερη συνάντηση με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι και δικός του στόχος είναι η διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων της Χώρας και ιδιαίτερα αυτών που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές όπως των Ανωγείων.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, τον Φραγκίσκο Παρασύρη τέως Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον Ανωγειανό επιχειρηματία Γιώργο Ξυλούρη, τον Νικηφόρο Χαιρέτη, πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανωγείων, τον Μανώλη Χαιρέτη δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου και συνεργάτες του Υπουργού, κατά την επίσκεψη τους στην παραδοσιακή ταβέρνα “Γκαγκάρης” όπου δοκίμασαν τις Ανωγειανές γεύσεις!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->