Σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7 μ.μ παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ.κ Ευγένιου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και του δημοτικού συμβουλίου που εκλέχτηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Μετά από πέντε χρόνια θητείας του Εμμανουήλ Καλλέργη (2014-19), τα Ανώγεια γυρίζουν σελίδα με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη που ήδη πάντως μετράει μια οκταετία ως δήμαρχος (2007-2014).

Σε ηλικία 44 ετών ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης εμφανίζεται πανέτοιμος για τις προκλήσεις της επόμενης τετραετίας μετρώντας ήδη εμπειρία 13 ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. “Η συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου πάντα έχει ως γνώμονα το πάθος να προσφέρω στον τόπο μου  την αγάπη μου για την Αυτοδιοίκηση και κυρίως το καλό των πολιτών της κοινωνίας μας” είχε αναφέρει στη μεγάλη συνέντευξη του στην ΑΝΩΓΗ τον Απρίλιο του 2019 (βλέπε εδώ:https://www.anogi.gr/p27022)

 

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στα Ανώγεια τον Ιούλιο του 1975.Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα (Τάνια) Παπαϊωάννου και έχουν δύο παιδιά (τον Σωκράτη 6 χρονών και τον Γιώργο Αυγουστίνο 4 χρονών). Γονείς του είναι ο αείμνηστος Σωκράτης Κεφαλογιάννης και η Ειμαρμένη Σαλούστρου- Κεφαλογιάννη. Αποφοίτησε από το «Σταυράκειο» Λύκειο των Ανωγείων το 1993. Σπούδασε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 2001.

Ως πτυχιούχος της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών δίδαξε σε αρκετά Δημόσια και Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. και σε άλλα προγράμματα πληροφορικής σε ενήλικες και σε άλλες κοινωνικές ομάδες.Το 2003 ως επιτυχόν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2002, για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, διορίστηκε στο Γενικό Λύκειο Μοιρών ως εκπαιδευτικός της Πληροφορικής, ενώ κατά την επόμενη χρονιά έλαβε οργανική θέση στο ΕΠΑΛ Μοιρών. Την θέση αυτή κατείχε μέχρι το 2019, όπου το Μάρτιο του ίδιου έτους έλαβε μετάταξη ως διοικητικός υπάλληλος στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Κατά το προηγούμενο διάστημα έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπως : ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ, ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΠΕ

Υπηρέτησε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μεταξύ του 2001-2002 στην Πολεμική Αεροπορία και ολοκλήρωσε με τον βαθμό του Σμηνία από το Πεδίο Βολής Κρήτης.

Από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Σεπτέμβριο του 2003 εργάστηκε στην Alpha Copy – Nokia S.Α.αρχικά ως σύμβουλος πωλήσεων και στην συνέχεια ως Διευθυντής Πωλήσεων ,AlphaCopy – NOKIAS.A. στο Ηράκλειο Κρήτης. Σημαντικές στιγμές στην ενασχόληση του στον ιδιωτικό τομέα η Βράβευση στο “TOP 100 Club” της εταιρείας MINOLTA σε Ευρώπη Ασία και Αφρική το έτος 2000.

Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Νέων Τεχνολογιών, κατά το διάστημα από τον Απρίλιο 2004 έως το Δεκέμβριο του 2006, ενώ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια (Νοέμβριος 2014 έως Ιούλιος 2019) υπηρέτησε στο γραφείο του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη σε θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σχετίζονται με την Κρήτη.

Ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε Δήμαρχος Ανωγείων από το 2007 έως το 2010 ενώ επανεξελέγη Δήμαρχος Ανωγείων από το 2011 έως το 2014. Υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος κατά το διάστημα 2014 έως 2019 το Δήμο Ανωγείων.

Διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνον Σύμβουλος ΑΚΟΜΜ Αναπτυξιακή ΟΤΑ Α.Ε., Πρόεδρος Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, Πρόεδρος ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙΑ. ΚΡΗΤΗΣ, Πρόεδρος του Δικτύου Ορεινών Δήμων Κρήτης «Το Κοινό των Ορεινών»,αναπληρωτής στην πειθαρχική Επιτροπή αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σωκράτη καλή επιτυχία!

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->