Μια όμορφη και γεμάτη από πολιτισμό βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στα 1260 υψόμετρο την δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ των Υακινθείων που ξεκίνησαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο μικρό θεατράκι στον Ψηλορείτη.  Το πρόγραμμα  άνοιξε με τον  την  Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα – Ιωάννη Λ. Ζώρα που  μίλησε για τον αείμνηστο ευεργέτη Μιχάλη Σταυρακάκη. Ακολούθησε Προβολή  ταινίας μικρού μήκους, του γνωστού σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, αφιερωμένη στη ζωή του  Μιχάλη Σταυρακάκη.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Σφακιανάκης,σκηνοθέτησε και υποδύθηκε  τη ζωή του Μιχάλη Σταυρακάκη μαζί του επι σκηνής η Εκατερίνη Βρέντζου. Στην συνέχεια το κοινό  ταξίδεψαν μουσικά ο Μιχάλης Σταυρακάκης (Τατάκης)με την κομψή του πένα και η μελωδική Ανωγειανή Μαρίνα Δακανάλη.

Μυσταγωγική ήταν η στιγμή που ακούστηκε η φωνή του Ψαρογιώργη στο ριζίτικο « Μυρίζουν οι βασιλικοί» με τους  οι θεατές να ανάβουν  κεριά στη μνήμη και στην προσφορά του τιμώμενου ευεργέτη. Ο Ψαρογιώργης ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μουσικούς μαζί με το δώρο των θεών στους Κρητικούς «Ψαραντώνη»και την δωρική φωνή της Νίκης Ξυλούρη ξεσήκωσαν Τους θεατές του μαγευτικού πέτρινου θεάτρου ενώ τον  χορευτικό τόνο έδωσαν οι γυναίκες των Ανωγείων της σχολής της Αριστέας Καλομοίρη.

Το φεστιβάλ των Υακινθείων κλείνει αυλαία Σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου με το παρακάτω πρόγραμμα:

-7:00 Ο Βοσκός της «Στεφάνας» Μυλτιάδης του Δαμιανοστεφανή, θα τυροκομήσει. Προσφορά του βοσκού του Ψηλορείτη στους καλεσμένους του Υακίνθου.

– Ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργης Γραμματικάκης θα μιλήσει για «Ένα παράδοξο φως από την γένεση του σύμπαντος».

-«Η Αρετούσα θέλει να χορέψει». Ένα μονόπρακτο της Μάρως Βαμβουνάκη.

Με την Κατερίνα Βρέντζου στο ρόλο της Αρετούσας και σε σκηνοθεσία του Παύλου Μιχελάκη. Στο τραγούδι της παράστασης η Μελίνα Βρέντζου.

 

-Ολοκλήρωση της προτομής του Μιχάλη Σταυρακάκη.

-Συναυλία με τον αρχιμουσικό Βασίλη Τσαμπρόπουλο στο πιάνο και την Νεκταρία Καραντζή στο τραγούδι.

-Συναυλία με την Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Παράλληλες δράσεις:

-Περιήγηση στον χώρο του Υακίνθου με την έκθεση των προϊόντων του Ψηλορείτη.

-Το τσάι του Γιώργη Σαλούστρου

-Το καζάνι της ρακής

-Το καφενείο

-Και τέλος τριάντα χαρταετοί θα πετάξουν στον αστροφέγγιστο ουρανό του Υάκινθου.

-Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη.

-Καλού κακού πάρτε και μια ζακέτα.

 

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->