Θλίψη σκόρπισε στα Ανώγεια η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μπουγαδάκη, ενός ξεχωριστού ανθρώπου που αγάπησε με πάθος τον τόπο μας και “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 5 μ.μ στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι. Η σορός του θα βρίσκεται στα Ανώγεια, στο σπίτι της οικογένειας, την Δευτέρα στις 12 μ.μ.

Ξεχωριστός, γλυκομίλητος και με μια έμφυτη ευγένεια στον λόγο του, ο Γιάννης Μπουγαδάκης ήρθε πριν πολλά χρόνια στα Ανώγεια μαζί με την σύζυγο του Ειρήνη Σμυρνάκη που δραστηριοποιήθηκε στο “Ακαδημαϊκό χωριό Ανωγείων”. Η Ειρήνη έγινε διευθύντρια του Ακαδημαϊκού χωριού το 1994 και για περίπου δύο χρόνια πηγαινοέρχονταν στα Ανώγεια με τον σύζυγο της. Η τριβή τους με τους Ανωγειανούς, τους δημιούργησε μια ξεχωριστή αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, που τους οδήγησε στην απόφαση να μείνουν μόνιμα στα Ανώγεια, να χτίσουν το δικό τους σπίτι εδώ και να γίνουν ένα με την περιοχή που αγάπησαν. Από το 1996, με την Ειρήνη στο Ακαδημαϊκό χωριό, ο Γιάννης Μπουγαδάκης δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στα Ανώγεια, ανοίγοντας κατάστημα με τουριστικά είδη στο Περαχώρι. Το 2002 έχτισαν το δικό τους σπίτι, αλλά η μοίρα τα έφερε έτσι που η αγαπητή σε όλους μας Ειρήνη Σμυρνάκη απεβίωσε στις 21 Αυγούστου του 2004.

Ο Γιάννης Μπουγαδάκης, έφερε ένα ξεχωριστό αέρα και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και σκέψης στα Ανώγεια, ενώ πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, κινήθηκε αθόρυβα και διακριτικά προσφέροντας πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας σε αρκετούς τομείς, όπως στον αθλητισμό και τον πολιτισμό με επίκεντρο πάντα τα νέα παιδιά, Συγκεκριμένα με δικά του έξοδα, δημιούργησε στο σπίτι του ένα ειδικό χώρο όπου λειτούργησε για χρόνια ως Ωδείο, με τα νέα παιδιά να μαθαίνουν τα μυστικά της Κρητικής λύρας, με δάσκαλο τον γνωστό λυράρη Δημήτρη Πασπαράκη. Επίσης με δικά του έξοδα και πάλι, πήγαινε στο Ηράκλειο παιδιά των Ανωγείων, στις Ακαδημίες του Εργοτέλη στο ποδόσφαιρο στην προσπάθεια του να ωθήσει τη νεολαία του τόπου στον υγιή αθλητισμό.

Ας είναι ελαφρύ το Ανωγειανό χώμα που θα τον σκεπάσει, πλάι στην αγαπημένη σύντροφο του Ειρήνη. Η ΑΝΩΓΗ εκφράζει τα θερμότερα της συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Μοιραστείτε το

-

-->