Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ΄΄έφυγε΄΄ ο Κοζύρης. Ο Κώστας Ξυλούρης του Γκεγκρέζο. Η οικογένεια, ευχαριστεί όλους τους φίλους και συγγενείς που στάθηκαν δίπλα μας, σε αυτήν την πολύ δύσκολη χρονιά. Ευχαριστούμε τους φίλους που βοήθησαν στην δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης, που ιδρύθηκε στη μνήμη του και λειτουργεί στην 10η κλινική του νοσοκομείου ΄΄Η Σωτηρία΄΄. Το ετήσιο μνημόσυνο, θα γίνει την Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017 στην εκκλησία της Παναγίας στα Ανώγεια, κλείνοντας έναν κύκλο δυνατών συναισθημάτων και στοχασμών.

Η Βιβλιοθήκη “Κ.Ι..Ξυλούρης “Κοζύρης” που λειτουργεί στη πνευμονολογική κλινική του ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”

«Ο χρόνος μέσα σε έναν θάλαμο νοσηλείας, για έναν ασθενή και τους συγγενείς του, διαστέλλεται και βαραίνει. Το ζήσαμε πριν έναν χρόνο μένοντας εδώ, στην 10η πνευμονολογική κλινική του ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, για περίπου δύο μήνες ως οικογένεια δίπλα στον Κώστα Ξυλούρη ή Κοζύρη, όπως ήταν γνωστός στα Ανώγεια της Κρήτης όπου γεννήθηκε και έζησε.

Αυτή η εμπειρία, καθόρισε την απόφασή μας για τη δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης, που στόχος της είναι να παρηγορήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν τη δύσκολη θέση, ασθενείς και συνοδούς, μέσω της ποιοτικής ανάγνωσης.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους της Κλινικής, τις κυρίες της καθαριότητας και του φαγητού, την προϊσταμένη, τις νοσηλεύτριες και όλους τους γιατρούς, για τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά τους.

Ο Διευθυντής της Κλινικής, κος Ηλίας Καΐνης, είναι από τις περιπτώσεις ανθρώπων που η παρουσία τους και μόνο σε έναν χώρο δημιουργεί περιβάλλον πολιτισμού. Στα μάτια του βλέπεις αγάπη για τους ανθρώπους και και σιγουριά για τις ιατρικές πράξεις του.

Ο κος Καΐνης, στηρίζει τους ασθενείς του ιατρικά και ανθρώπινα και η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή, εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τις διευθυντικές πόρτες ερμητικά κλειστές.

Για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις «Εκδόσεις Σαββάλας» και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Δραμουντάνη, τις «Εκδόσεις Ψυχογιός» και προσωπικά τον κ. Θάνο Ψυχογιό, που δέχτηκαν με χαρά  να βοηθήσουν προσφέροντας βιβλία, την εταιρεία «ALPHASTAND» και τον κο Μιχάλη Σάλτα, που βοήθησε στην κατασκευή και την Διοίκηση του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», που κατανόησε την ιδέα και την χρησιμότητα μιας τέτοιας βιβλιοθήκης, κάνοντας δεκτή την πρότασή μας και όλους τους φίλους που προσέφεραν βιβλία, ώστε σήμερα οι χρήστες να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 350 τίτλους λογοτεχνίας, ποίησης και ιστορίας.

Μοιραστείτε το

-

-->