Στα Ανώγεια βρέθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.Μίλτος Μυλωνάς όπου αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανωγείων κ.Μανόλη Καλλέργη στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια έκανε ο ίδιος αυτοψία στον τομέα του ΕΚΑΒ Ανωγείων στο Κέντρο Υγείας και ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους διασώστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στον τομέα του ΕΚΑΒ τον συνόδευσε τόσο ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων κ.Ζαχαρίας Σουλτάτος όσο και ο δημοτικός σύμβουλος κ.Βασίλης Σμπώκος. Βασικότερα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης από τη δημοτική αρχή αλλά και τη διοίκηση και το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ανωγείων, είναι το μειωμένο προσωπικό, καθώς σήμερα μόλις έξι είναι οι διαθέσιμοι διασώστες που καλύπτουν μια πολύ μεγάλη περιοχή, αυτή του Δήμου Ανωγείων και Μυλοποτάμου, καθώς και το δυτικό ορεινό μέρος του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης τέθηκε το ζήτημα να δοθεί στον τομέα ασθενοφόρο 4×4 που κρίνεται απαραίτητο τους μήνες του χειμώνα για μια ορεινή περιοχή όπως τα Ανώγεια. Ο κ.Μυλωνάς εμφανίστηκε θετικός στα αιτήματα που του τέθηκαν, δεσμευόμενος για άμεσες λύσεις, αρχικά μέσω πρόσληψης δυο διασωστών επιπλέον μέχρι το τέλος του χρόνου και άλλων τριών στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θέλησε να δώσει άμεσα λύση και για το ασθενοφόρο που του ζητήθηκε.

 

Στην προσωπική του σελίδα, ο π.Αντιδήμαρχος Ανωγείων κ.Βασίλης Σμπώκος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για την επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ στα Ανώγεια, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για άμεσες λύσεις που θα δώσουν ανάσα και δύναμη στο ΕΚΑΒ Ανωγείων να επιτελεί με μεγαλύτερη άνεση το σπουδαίο έργο που προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή. Αναλυτικά ο κ.Σμπώκος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Πρώτη φορά απο συστάσεως του τομέα ΕΚΑΒ Ανωγείων, επισκέπτεται τη μονάδα υψηλόβαθμο υπηρεσιακό στέλεχος! Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στα Ανώγεια, τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ και ξεχωριστό συναγωνιστή και φίλο Μίλτο Μυλωνά. Ο τομέας ΕΚΑΒ Ανωγείων που καλύπτει υπηρεσιακά τις ανάγκες των Δήμων Ανωγείων και Μυλοποτάμου καθώς και το δυτικό ορεινό μέρος του Δήμου Μαλεβιζίου, υποβαθμίστηκε και αποδομήθηκε την περίοδο των μνημονίων με την αφαίμαξη του προσωπικού και την απαξίωση των υποδομών του.

Με 6 άτομα προσωπικό όταν το ελάχιστο για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς είναι τα 11 άτομα και με ασθενοφόρα που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες, είχε βασιστεί   η λειτουργία του στο φιλότιμο των εργαζομένων, που πραγματικά εργαζόταν και εργάζονται πάνω από τις δυνατότητες τους, διαμορφώνοντας όμως στον τομέα συνθήκες αλληλεγγύης μεταξύ τους, δρώντας ως ομάδα, ως πραγματική οικογένεια. Σε συνεργασία με τα Κ.Υ.Ανωγείων και Περάματος, προσπαθούσαν και προσπαθούν να βγαίνει η καθημερινή βάρδια, με την ελάχιστη δυνατή απώλεια.
Όλα αυτά τέθηκαν σήμερα υπόψιν του κ.αντιπροέδρου. Τον τελευταίο χρόνο βοήθησε  η έλευση καινούργιου ασθενοφόρου καθώς και η δρομολόγηση των διαδικασιών μέσω της εσωτερικής μετακίνησης προσωπικού. Περιμένουμε μέχρι τέλος του χρόνου να στελεχωθεί ο τομέας με 2 επιπλέον Εκαβίτες και σε ορίζοντα τριετίας την πρόσληψη ακόμα τριών. Επίσης προσδοκούμε ότι θα έρθει και ένα ασθενοφόρο 4×4 που τόσο αναγκαίο είναι για την περιοχή, ειδικά τη χειμωνική περίοδο που ο χιονιάς επισκέπτεται τακτικά την περιοχή μας. Στο θέμα αυτό βιώσαμε την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου, που πραγματικά προσπάθησε επί τόπου να ικανοποιηθεί το αίτημα μας αυτό.

 

Η σημερινή επαφή μας με τον αντιπρόεδρο, μας έδωσε επιπλέον κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας από το δικό του μετερίζι ο καθένας μας, αισθανόμενοι ότι πάνω από εμάς σε θέσεις υπεύθυνες, βρίσκονται άνθρωποι σαν το Μίλτο το Μυλωνά που αγωνίζονται για τη λύση των προβλημάτων, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον!” ολοκλήρωσε.

 

Μοιραστείτε το

-

-->