Μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου στα Ανώγεια το χιόνι είχε φτάσει τους 40 πόντους, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό. Ο Δήμος Ανωγείων και τα συνεργεία του κατάφεραν με τις άοκνες προσπάθειες τους να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους προς Ηράκλειο και προς Ρέθυμνο, οι οποίοι δεν έκλεισαν ούτε για ένα λεπτό. Μάλιστα έγιναν και κάποιες επιχειρήσεις στο βουνό όπως στις περιοχές Πάνω Αμπέλια και Κωλέτσι, αλλά αν δεν σταματήσει η χιονόπτωση αποδεικνύονται μάταιες καθώς το χιόνι εκεί ξεπερνάει τους 70 πόντους και άμεσα καλύπτεται από καινούριο. Σημαντική είναι και η συμβολή δυο εκχιονιστικών από τις Αντιπεριφέρειες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανωγείων είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Κουκιαδάκης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη ο οποίος βρίσκεται διαρκώς αυτές τις μέρες στο Δημαρχείο και συντονίζει τις επιχειρήσεις μας ανέφερε τα εξής:

Καθ’όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας δεν μας αναφέρθηκε ούτε και διαπιστώθηκε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν νυχθημερόν και οι δρόμοι για Ηράκλειο και Ρέθυμνο δεν έκλεισαν ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους του Δήμου που συνέβαλλαν σε αυτό με τα πέντε μηχανήματα που δουλεύουν διαρκώς, καθώς και να ευχαριστήσω θερμά την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου που μας συνδράμουν με δυο μηχανήματα, ένα μέχρι την Αξό και ένα μέχρι τον Κυλιστό. Μάλιστα χθες ήρθε εδώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Ευριπίδης Κουκιαδάκης με τον οποίο είχαμε συνάντηση για να συντονίσουμε τις δράσεις μας. Να αναφέρω ότι οι δέκα κτηνοτρόφοι που διαμένουν στα ποιμνιοστάσια τους έχουν επικοινωνία και με εμάς και με τις οικογένειες τους, είναι καλά στην υγεία τους και θα είναι η άμεση προτεραιότητα μας όταν σταματήσει η χιονόπτωση στο βουνό που σε κάποια σημεία ξεπερνάει τους 70 πόντους! Ο Δήμος μας παραμένει ανοιχτός και θα είμαι εδώ και αύριο το πρωί για όποιον θέλει να δηλώσει κάποιο πρόβλημα, ενώ το ίδιο μπορεί κάποιος να κάνει με τους δημοτικούς μας συμβούλους που βρίσκονται καθημερινά σε όλα τα σημεία του χωριού. Θέλω τέλος να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος με υγεία και αγάπη για όλους..”

Τα Τηλέφωνα του Δήμου είναι τα παρακάτω: 2834032500 και 2834032501 όπου μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία ή να ενημερώσετε για οποιοδήποτε συμβάν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο του Μανόλη Σαμόλη, εικόνες των χιονισμένων Ανωγείων από το απόγευμα της Παρασκευής

 

 

Μοιραστείτε το

-

-->