Alexandrakis-Aera!Το κήρυγμα του παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Οκτώβριος του 1940…

Ήταν ο Οκτώβριος του ηρωισμού του λαού! Ήταν ο μέγας ηρωισμός του Ελληνικού λαού , στην πρόκληση του Δικτάτορα της Ιταλίας Μουσολίνι και όλων των μελανοχιτωνικών δυνάμεων που ήταν πίσω του. Αλλά και πιο πίσω των Ναζιστικών κυρίαρχων δυνάμεων στις οποίες αντιτάχθηκε αποφασιστικά ο Ελληνικός λαός , πριν και μετά το ”ΟΧΙ” του Μεταξά.

Γιατί από την ώρα που οι Ιταλοί άνανδρα τορπίλισαν την ”Έλλη”, ο Ελληνικός λαός είχε κατανοήσει ακριβώς την μεγάλη πρόκληση ενός πολέμου που ετοιμαζόταν. Δεν σεβάστηκαν την Ορθοδοξία, δεν σεβάστηκαν την μεγάλη Παναγία της Τήνου.

Η ψυχή των Κρητών και των Ελλήνων εξερράγη και είπαν το δικό τους ”ΟΧΙ” .

Το ”ΟΧΙ” αυτού του λαού που αν δεν το έλεγε ο δικτάτορας θα είχε καταλυθεί τότε και ο ίδιος.

Αυτοί λοιπόν οι υπερήρωες  τότε, ανέβηκαν στο δρόμο του μεγάλου Γολγοθά του Ελληνικού λαού ο οποίος τόσα χρόνια ήταν καταδυναστευόμενος και με αυτόν τον μεγάλο ψυχισμό κατάφεραν όλες τις υπεροπλίες να τις ξεπεράσουν και να κατατροπώσουν όλες αυτές τις μηχανικές δυνάμεις της Ιταλίας.

Στο μέσον του πολέμου η 5η Κρητική μεραρχία , την Άνοιξη τότε έδωσε τη μεγάλη μάχη και τους κατατρόπωσε. Ήταν όλοι τους ήρωες…

Στον Οκτώβρη τον σημερινό του 2015 και σε όλους τους Οκτώβρηδες που πέρασαν μετά το 2000 της νέας πραγματικότητας, της νέας τάξης πραγμάτων και ιδιαίτερα μετά την έκρηξη της οικονομικής και κατασκευασμένης κρίσης, όλος ο ηρωισμός αποξεχάστηκε . Όλοι μέσα από την καταδυνάστευση και την αλλοτρίωση των ψυχών του καταναλωτισμού, εκμηδένισαν την τόλμη εκείνων των μεγάλων ηρώων.

files10_436594802Σήμερα απειλούμενοι από εκατό πλευρές η Ελλάδα δεν ορθώνει ξανά το ύψος, το θάρρος και την τόλμη της για να απαντήσει με αυτό το γιγάντιο  εκείνο ”ΟΧΙ” του Οκτώβρη του 1940, σε όλες τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις και υπο- δυνάμεις . Αυτές οι δυνάμεις τολμούν να καταβάλλουν τον Ελληνικό λαό ώστε να εξαφανίσει την Γενετική του Αντίσταση, μπροστά στην μακρόχρονη ευημερία που τον πότιζαν τόσα χρόνια και χωρίς να το κατανοήσει έγινε αιχμάλωτος αυτής της δεινής αλλοτρίωσης των ψυχών και των σωμάτων.

Αυτή η συνείδηση έχει εξαφανιστεί. Ο λεγόμενος τρίτος βιομηχανικός πολιτισμός του τουρισμού εξαφάνισε και την τελευταία αντίσταση των μεγάλων ψυχών, των ηρωικών ψυχών της Κρήτης.

Αυτή την ώρα ούτε Πανεπιστήμια τολμούν, μέσα από την βιομηχανία της Παιδείας την οποία έχουν εγκαθιδρύσει.

Τώρα δεν τολμάμε απολύτως τίποτα. Τώρα πλέον είμαστε τρεμάμενες ψυχές μπροστά στο φόβο να μη χάσουμε το σώμα. Έχουμε χάσει όμως την ψυχή και χωρίς αυτή το σώμα δεν μπορεί να αποδώσει και οδηγείται στον θάνατο.

Οι άνθρωποι που δεν αγωνίζονται εναντίον όχι μόνο του κακού αλλά και εναντίον του φόβου και του τρόμου είναι άνθρωποι νεκροί . Όπως είναι νεκρές οι θάλασσες μας τώρα, με τα δηλητήρια που τις πότισαν και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Έπρεπε σαν λαός να τολμήσουμε και αν δείχναμε εκεί θάρρος  θα μπορούσαν πολλά πράγματα να είναι διαφορετικά.

Προχθές ζήσαμε την έλευση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για να μας στηρίξει, για να στηρίξει το Νότο, για να αντιταχθεί στον ολοκληρωτισμό του νέου Οικονομικού Φασισμού και Ναζισμού της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. Όμως και αυτά τα μηνύματα δεν έχουν ουσία.

Εμείς εδώ από τον Ψηλορείτη μπορούμε να κηρύξουμε αυτό το ξύπνημα των συνειδήσεων του λαού μας. Σ’ αυτή την ώρα αναζητούμε την θέωση την πνευματική , απευθυνόμαστε έτσι αναζητώντας τις ψυχές των ηρώων που έπεσαν στα Αλβανικά βουνά , των μαχητών των μεγάλων της Κρητικής ψυχής.

Η αντίσταση του Θεού στο κακό δεν είναι κομματική, είναι πνευματική και ψυχική. Αυτήν την ψυχική αντίσταση κηρύττουμε σαν ελάχιστοι εκπρόσωποι της Θείας χάριτος.

Να χαρίσει τη νέα πνευματικότητα της Αντίστασης και της συνείδησης του Κρητικού λαού..»

 

Μοιραστείτε το

-

-->