ΙΑΤΡΙΚΑ

Από την Δευτέρα 10 Ιουνίου, μέχρι και την Παρασκευή 14 του μηνός, θα βρίσκονται στα Ανώγεια και στον χώρο του ΚΗ.ΦΗ οι ειδικευμένοι Ευρωπαίοι και Έλληνες ιατροί για τις “Ημέρες Θεραπευτικών εγχύσεων” προλοθεραπείας που τόσο πολύ έχουν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια θεραπεία που προέρχεται από την Αμερική και με σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους αντιμετωπίζει με επιτυχία μυοσκελετικές παθήσεις και πόνους, όπως αυχεναλγία, οσφυαλγία, πόνους στα άκρα και τα δάχτυλα, περιαθρίτιδα και άλλα.

Για την επίσκεψη σας στο ΚΗ.ΦΗ θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού, με την υπεύθυνη νοσηλεύτρια Νεκταρία Αντωνοδημητράκη στο τηλέφωνο 28340-31003 καθώς θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι εξετάσεις είναι δωρεάν. Η ομάδα των ειδικευμένων γιατρών εκτός των Ανωγείων θα βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα στις 8 Ιουνίου, στα Ζωνιανά από τις 11-13 Ιουνίου και στον Θραψανό στις 15 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις προλοθεραπείας τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων.

Η παρουσίαση του βιβλίου του ιατρού Νίκου Κ. Κεφαλογιάννη με τίτλο “Οδύσσεια μιας γλυκιάς ζωής” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου στην αίθουσα Καστελλάκη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος. Για το βιβλίο που αφορά τον σακχαρώδη διαβήτη έγραψε τα παρακάτω η Ελένη Ταταχάκη:

“Ο τίτλος του βιβλίου Οδύσσεια μιας « γλυκιάς » ζωής δεν έχει άμεση σχέση ούτε με τον Ομηρικό Οδυσσέα ούτε με τις «γλύκιες» της ζωής. Εκείνη όμως η περιπέτεια που προκύπτει από την εμφάνιση του Σαχαρώδους Διαβήτη (Σ.Δ.) είναι πραγματικά μια Οδύσσεια για τον ασθενή που η έντασή της εξαρτάται απόλυτα από το πόσο σωστή αντιμετώπισή της γίνεται από τον κάθε σχετικό ενδιαφερόμενο για τη νόσο.

Το βιβλίο το τόσο σημαντικό για τους ασθενείς  με  Σ.Δ.  Οδύσσεια μιας  «γλυκιάς» ζωής που τόσο εμπεριστατωμένα έγραψε και παρουσίασε με πληρότητα και σαφήνεια ο εκλεκτός γνωστός διαβητολόγος γιατρός κος Νίκος Κεφαλογιάννης, είναι ένα πραγματικά « θείο δώρο » για τους ενδιαφερομένους. Και ο λόγος είναι ότι βοηθούνται απόλυτα στη διάγνωση, την παρακολούθηση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, με την κατάλληλη διατροφή και την άσκηση κατά την πορεία της. Κι είναι να θαυμάζεις το περιεχόμενό του, που αναφέρονται σαφέστατα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και προβλήματα που προκύπτουν στην αντιμετώπιση του  Σ.Δ. από τους ενδιαφερομένους.

Κι ακόμη στο πολυσέλιδο αυτό σύγγραμμα διαπιστώνουμε με ικανοποίηση μια επιπλέον γοητευτική συμμετοχή και παρουσία κι άλλων σχετικών με το συγγραφέα επιστημόνων, που με θαυμαστή σαφήνεια και απλότητα διατυπώνουν την πολύτιμη γνώμη τους για τη βελτίωση και ποιότητα ζωής των ασθενών τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο όλοι αυτοί οι εξαίρετοι γιατροί γίνονται πολύτιμοι συνεργάτες και υποστηρικτές του αγώνα που βιώνουν οι ασθενείς τους.

Με τον τρόπο αυτό και με την προθυμία που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του άξιου συναδέλφου τους αποτυπώνουν στα κείμενά τους με απλότητα, τις πολύτιμες εμπειρίες τους και δίδουν μια εξέχουσα μορφή περιεχομένου στο σύγγραμμα, δικαιώνοντας τις ευγενείς επιδιώξεις του συγγραφέα-γιατρού. Ο ίδιος φυσικά, κρατεί το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς των πολύτιμων γνώσεων με άριστη και προσιτή διατύπωση συγγραφής.

Είχα τη μεγάλη τιμή και χαρά να έλθει ο ίδιος στο σπίτι μου στις Αρχάνες και να μου φέρει το πολύτιμο βιβλίο του. Είναι εξαίρετος φίλος μας και γιατρός μας από παλιά ο κ. Νίκος Κεφαλογιάννης. Με συγκίνησε η ευγένειά του και καλοσύνη του και θεωρώ σπουδαίο το επιστημονικό τούτο δώρο για όλους που έχουν την ανάγκη αυτή.

Σαν διαβητική βάλθηκα με ενδιαφέρον να ξεκινήσω τη μελέτη του. Και σαν συμπέρασμα των όσων απεκόμισα, θέλω με λόγια απλά να περιγράψω το πόσο με συνεπήρε τούτη η ωφέλιμη απασχόληση :

Επιστημονικό το σύγγραμμα κι όμως τόσο προσιτό, τόσο κατατοπιστικό που σε συναρπάζει. Δεν μπορείς εύκολα ν’ αφήσεις τη μελέτη του και να αναβάλλεις για μια άλλη ευκαιρία. Και λες: Μα γιά να δω και τούτο, γιά να μάθω κι εκείνο … Βέβαια βοηθά πολύ και η άριστη εκτύπωση και ταξινόμηση της ύλης και έτσι χωρίς να πτοείσαι από την έκταση των περίπου 500 (πεντακοσίων) σελίδων, συνεχίζεις…

Θριαμβευτής ο σκοπός του βιβλίου του ξεχωριστού ! Γιατί σου δίνει τη χαρά ότι απαντά σαν εξαίσιος συνομιλητής, υπεύθυνος και ειδικός σε πολλές από τις λεπτομέρειες  γνώσεων που σου λείπουν απ’ όσα πρέπει να γνωρίζεις :

Ποιες φθορές μπορεί να φέρει ο Σ.Δ., ποια αντίσταση καταβάλλει ο οργανισμός με την έκκριση ινσουλίνης από το πάγκρεας και πώς η επιστήμη σε μη έκκριση επαρκούς ποσότητος ινσουλίνης του οργανισμού συμπληρώνει την ευεργετική δράση της με τη γνωστή ινσουλινοθεραπεία.

Ποια όργανα κινδυνεύουν όταν δεν υπάρχει επαρκής ινσουλίνη από το πάγκρεας και πως θα ρυθμιστεί η ευεργετική επίδραση της γλυκόζης που χαρίζει την ενέργεια όταν χωρίς ινσουλίνη δεν μπορεί να δράσει επ’ ωφελεία.

Σε κατατοπίζει για την παρουσία και σοβαρότητα της « γλυκοζυλιωομένης » στον οργανισμό που ενημερώνει για διάστημα μηνών, την ύπαρξη και τη δράση της, τα ποσοστά που πρέπει να υπάρχουν στον οργανισμό και τους τρόπους για τη βελτίωσή τους.

Μαθαίνομε επίσης για τις χρόνιες επιπλοκές του Σ.Δ. που ούτε ο πιο ενημερωμένος διαβητικός μπορεί να συγκρατήσει μόνιμα στη μνήμη του. Και ακόμη για τη διαβητική κετοξέωση, για την καρδιακή, ηπατική και αναπνευστική ανεπάρκεια. Επίσης, το συνεχή έλεγχο των επιπέδων της γλυκόζης με συσκευές.

Για την ινσουλίνη που είναι μια ορμόνη που οδηγεί τη γλυκόζη στα κύτταρα και δίδει την ενέργεια που χρειάζεται ο οργανισμός. Μας λέει για τις υπογλυκαιμίες που τα επίπεδα  του σακχάρου είναι χαμηλά και μπορεί να επιφέρουν ακόμη και κώμα. Αλλά και τόσα άλλα…

Το πολύτιμο αυτό βιβλίο του σπουδαίου γνωστού γιατρού διαβητολόγου κου Νίκου Κεφαλογιάννη είναι για τον κάθε ασθενή με Σ.Δ.  ένας σωστός θησαυρός . Είναι σα να έχεις μόνιμα στο σπίτι σου ένα μοναδικό επιστήμονα άξιο να σε συμβουλέψει σε κάθε πρόβλημα της υγείας σου από Σ. Δ.  για να προλάβεις με σωστή αντιμετώπιση πολλά δυσάρεστα επακόλουθα.

Είναι το βιβλίο αυτό ένας « μπιστικός φίλος » έτοιμος να σε βοηθήσει στα προβλήματα της υγείας για να φτάσεις με υπομονή στον προορισμό σου… στην… Ιθάκη σου. Όπως γράφει στο ποίημά του «Ιθάκη» ο σπουδαίος ποιητής Κ. Π. Καβάφης και που τόσο εύστοχα συμπεριέλαβε στον επίλογο του βιβλίου του ο συγγραφέας

          « Πάντα στο νου σου νάχεις την Ιθάκη.

         Tο φθάσιμο εκεί είναι ο προορισμός σου. »

     Μεγάλη, απέραντη, μακροχρόνια, κοπιαστική μα και ανθρωπιστική η προσφορά του συγγραφέα – γιατρού κου Νίκου Κεφαλογιάννη και των συνεργατών του κι όπως δηλώνει ο ίδιος, μετά από πολύχρονη κοπιαστική φροντίδα νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος!!!

Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τους κόπους , τις θυσίες του και το αποτέλεσμα της θαυμαστής προσφοράς του!

Ευχόμαστε κι όσοι μελετήσουν το θαυμάσιο αυτό σύγγραμμα να βρουν την ποθητή λύση στα προβλήματα της υγείας τους !!!”

Mετά από 40 χρόνια εμπειρίας και ενασχόλησης με το Σ.Δ, ο Παθολόγος -Διαβητολόγος κ Νίκος Κεφαλογιάννης απαντάει σε 428+1 ερωτήσεις για την πάθηση, με το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ, με τίτλο ”Οδύσσεια μιας γλυκιάς ζωής” Αλφαβητάρι Σακχαρώδους Διαβήτη. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ στην Αθήνα.
Με τη συμβολή των πλέον καταξιωμένων και έμπειρων Διαβητολόγων Πανελληνίως, ο κ Κεφαλογιάννης κάνει μια φιλόδοξη προσπάθεια να μεταφέρει και να μεταδώσει όλη τη γνώση αναφορικά με την πάθηση, αναπτύσσοντας μια μεγάλη θεματολογία που καλύπτει όλο το φάσμα του Σακχαρώδη Διαβήτη. Ένα βιβλίο που κάθε διαβητικός πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του.

Η Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου Πεπτικού Συστήματος (ΕΜ-ΚΑΠΕΣ) οργανώνει το 4o MasterClass για τους καρκίνους του πεπτικού, από τις 20-24 Φεβρουαρίου 2019 στα Ανώγεια.  Στο Συνέδριο συμμετέχουν χειρουργοί, παθολογο-ανατόμοι, βιολόγοι, ακτινολόγοι, ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι και παθολόγοι ογκολόγοι. Η μακρόχρονη επιστημονική συνεισφορά των ομιλητών έχει καθορίσει την σύγχρονη βέλτιστη θεραπευτική προσέγγιση για τους καρκίνους του πεπτικού και έχει οδηγήσει στην εντυπωσιακή βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης από τη νόσο.

Βασικοί στόχοι του συμποσίου είναι η ανάδειξη της σημασίας:

α) της διεπιστημονικής συνεργασίας και

β) της ανάπτυξης μεθοδολογιών και προτύπων ποιοτικού ελέγχου για την περαιτέρω βελτίωση της έκβασης των ασθενών με καρκίνο στο πεπτικό σύστημα, ανεξαρτήτως σταδίου κατά την διάγνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε η διοργάνωση του Συνεδρίου να γίνει στα Ανώγεια καθώς το χωριό σχετίζεται με την αρχαιολογική παράδοση που αξιώνει την Επιστήμη και την Έρευνα σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι και η σύγχρονη ιστορία του εξακολουθεί να παράγει Πολιτισμό. Παράλληλα το χωριό προσφέρεται ως χώρος περισυλλογής και διαφυγής από την πίεση της καθημερινότητας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και ο Δήμος των Ανωγείων καλεί στην Ανοικτή Εκδήλωση με θέμα Πολιτικές Υγείας στους Καρκίνους του Πεπτικού που θα γίνει το Σάββατο στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων και ώρα 18.30.

Ευελπιστούμε στην γόνιμη συναναστροφή της συνεδριακής κοινότητας  και της τοπικής κοινωνίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΜ-ΚΑΠΕΣ

Ο Δήμος Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων (Κοινωνική Υπηρεσία) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και το Εργαστήριο Ποιότητας Ζωής του ΤΕΙ Κρήτης θα διεξάγουν έρευνα για την μελέτη των αναγκών των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών. Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων προκειμένου να τα αξιοποιήσει ο Δήμος μελλοντικά για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας Ζωής των ηλικιωμένων μέσω της διεκδίκησης νέων προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης. Η έρευνα θα ξεκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου και παρακαλούνται όλα τα άτομα άνω των 65 ετών να διευκολύνουν τους ερευνητές/τριες – επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον συνεντεύξεις.

** Οι γιατροί θα βρίσκονται και στα Ζωνιανά στις 26 και 27 Ιουλίου και ώρες 5-9 μ.μ

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

 ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

“Προς : κ. Καλλέργη Εμμανουήλ , Δήμαρχο,

κ. Αεράκη Ιωάννη , Αντιδήμαρχο

κ. Σμπώκο Βασίλειο , Αντιδήμαρχο

κ. Αντωνοδημητράκη-Αεράκη  Νεκταρία Υπεύθυνη  ΚΗΦΗ Ανωγείων

και   κ. Σαλούστρο Γεώργιο χορηγό της προσπάθειας μας.

Θα θέλαμε να σας  ευχαριστήσουμε θερμά  για την φιλοξενία που μας παρείχατε , τόσο στο χώρο της Δομής Ανωγείων όσο και στο  ΚΕΦΗ Ανωγείων και την συνολική προσφορά Σας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εθελοντικής μας αποστολής.

Στην αποστολή μας συμμετείχαν  25 γιατροί από όλο τον κόσμο .

Πραγματοποιήθηκαν 210 θεραπείες όπου αυτές ήταν που συνέβαλαν  στην θετική αξιολόγηση της αποστολής μας.

Ακόμα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με την παρούσα μας και τον Δημότη σας  – χορηγό μας , ο οποίος  μας προσέφερε το ποσό των 1.000,00 ευρώ , το ως άνω ποσό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την επίτευξη της αποστολής μας .

Πιστεύουμε ότι αποδειχθήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Με εκτίμηση

  1. Steven Cavallinο Αναζωογονητική Ιατρική, Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Αποστόλης
  2. Λάζαρος Βακιρτζιάν Φυσίατρο , Υπεύθυνος Αποστολής στην Ελλάδα.”
-->