Λύπη στους Ανωγειανούς όπου γης, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του αγαπητού σε όλους Λευτέρη Ανδρεαδάκη ή Αρίφη.  Ο Λευτέρης υπηρέτησε με πάθος το χωριό του και δούλεψε σκληρά για να αναθρέψει την πολυμελή οικογένεια του.

Ο ταξιτζής για όλες τις δουλειές και όλες τις παραγγελιές , ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ήταν πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει κάθε Ανωγειανό ή ξένο μεταφέροντας τον στη Χώρα, με το ταξί να «χορεύει» πεντοζάλη καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Άνθρωποι σαν τον Λευτέρη θα λείψουν από τ΄ Ανώγεια, θα μας λείψει πάνω από όλα το χιούμορ του,  θα μας λείψει το «δρομολόγιο» με τα αστεία του και τα χωρατά του. Θα μας λείψουν  οι πάντα «γεμάτες» κούρσες του προς το Ηράκλειο.

Θα λείψει και στους τροχονόμους της Χώρας, που άλλοτε τον σταματούσαν να τον γράψουν γιατί είχε πολύ κόσμο στοιβιασμένο μέσα στο ταξί – με την παραδοχή του προς τον τροχονόμο ότι είναι παράνομος αλλά και με την παράκληση  να μην τους «χαλάσει» έτσι όπως τους έχει χτίσει- κι άλλοτε τους έβαζε να… σπρώχνουν το ταξί στο Καμαράκι, λέγοντας τους ότι είναι χαλασμένο για να αποφύγει την κλήση.

Ο Λευτέρης Ανδρεαδάκης ή Αρίφης ή Λέχας έγραψε είναι αλήθεια τη δική του ιστορία στην τοπική κοινωνία, μια ιστορία με πολλές σελίδες γέλιου, χωρίς ωστόσο να του λείψουν οι αναποδιές στη ζωή, τις οποίες  αντιμετώπιζε πάντα με χαμόγελο.

Αγαπητέ φίλε Λευτέρη, ένα είναι βέβαιο, ότι στο μακρινό ταξίδι που έφυγες να είσαι σίγουρος ότι ο «τροχονόμος» που θα συναντήσεις εκεί ψηλά, αυτή τη φορά δεν θα σου δώσει κλήση, αλλά θα ανοίξει δρόμο στη «Μερσεντές» σου οδηγώντας σε στον Παράδεισο, γιατί και κει ακόμα ανάγκη το ΄χουν το εκλεκτό σου χιούμορ.

Ο Λευτέρης ταλαιπωρημένος από εγκεφαλικό τα τελευταία χρόνια έφυγε την Τρίτη 2 Ιουλίου από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Σύσσωμη  η ανωγειανή κοινωνία θα τον αποχαιρετήσει την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αϊ Γιάννη όπου και θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Καλό ταξίδι Λευτέρη και καλές κούρσες εκεί που θα πας…

Φ.

Μοιραστείτε το

-

-->