Ανάσα για τους κτηνοτρόφους της χώρας και των Ανωγείων θα αποτελέσει η εντός των ημερών πληρωμή για το άρθρο 68 και το υπόλοιπο de minimis , η οποία πληρωμή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου όπως ανακοίνωσε σχετικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συνολικά θα δοθούν 42 εκατομμύρια ευρώ  στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας. Μια σημαντική βοήθεια που θα ανακουφίσει κάπως και την οικονομία του τόπου μας εν όψη και των γιορτών του Πάσχα.

Τα χρήματα άρχισαν ήδη  να πιστώνονται στους λογαριασμούς των Κτηνοτρόφων από την Παρασκευή 26 Απριλίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τρίτη. Για τα ακριβή ποσά πληρωμής που θα κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων αυτοί μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αφορμή τις πληρωμές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε:

«Όπως έχουμε προαναγγείλει θα δώσουμε τα χρήματα στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών στις τρεις επί μέρους κατηγορίες τους. Είναι τα τελευταία χρήματα του μηχανισμού de minimis και το άρθρο 68. Είναι χρήματα της τάξεως περίπου 42 εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχα ποσά χρημάτων τόσο για την υποστήριξη των σκληρών σιταριών, το λεγόμενο ποιοτικό παρακράτημα και των ελαιόδεντρων του Αιγαίου, των νησιωτικών δηλαδή περιοχών.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τα χρήματα που δικαιούνται μέσω του διαδικτύου και μόλις πιστωθούν οι λογαριασμοί τους για όσους έχουν δώσει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, με αντίστοιχο μήνυμα, θα πληροφορηθούν το ακριβές ποσό και την ώρα της κατάθεσης.

Πιστεύουμε ότι η διεργασία αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δυο – τρεις μέρες, άρα όπως είχαμε υποσχεθεί πριν το Πάσχα θα δώσουμε στην Περιφέρεια χρήματα της τάξεως των περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την ορεινή Ελλάδα, όσο και για τη νησιώτικη Ελλάδα και για την πεδινή. Πιστεύουμε ότι ενόψει και των γιορτών του Πάσχα είναι σημαντικό ότι το Υπουργείο βοηθάει δίνοντας στην Περιφέρεια τα ποσά αυτών των χρημάτων, τα οποία πρέπει να πω ότι προστίθενται στα ποσά που θα πάρουν οι παραγωγοί γιατί είναι οι μέρες που πωλούνται τα αρνιά τους και επίσης είναι η κορύφωση της γαλακτοπαραγωγικής περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για τους νησιώτες με τα λιόδεντρα οι οποίοι τώρα πουλούν τα λάδια τους. Επομένως είναι μια σημαντική εισροή και βοήθεια για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

Μοιραστείτε το

-

-->