Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στην βλάβη της λιμνοδεξαμενής του Γωνομιού  και είναι πλέον στην φάση της  ανατροφοδότησης της με νερό. Συγκεκριμένα η αποκατάσταση έχει φτάσει στο ποσοστό του 85% και απομένουν οι αγκυρώσεις  των ευαίσθητων σημείων και η αποκατάσταση του χώρου.

Με τις εργασίες που έγιναν απομονώθηκε η έξοδος του αγωγού τροφοδοσίας από την οποία αρχικά είχε παρατηρηθεί και στη συνέχεια διαπιστωθεί η απώλεια των μεγάλων ποσοτήτων νερού. Στη συνέχεια έγινε by pass  για την τροφοδοσία από πάνω της δεξαμενής νερού κάτι που επετεύχθη με την χρήση τεσσάρων αγωγών Φ225 συνολικής χωρητικότητας  μεγαλύτερης από την  Φ400 του κεντρικού αγωγού.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων κ .Σωκράτης Κεφαλογιάννης  εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την ομαλή λειτουργία ύδρευσης και άρδευσης το καλοκαίρι ενώ εύχεται να είναι το τελευταίο πρόβλημα που προκύπτει με την λιμνοδεξαμενή. Παράλληλα ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στις εργασίες αποκατάστασης. Η δήλωση του Δημάρχου Ανωγείων στην ΑΝΩΓΗ έχει ως εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εδώ και λίγες μέρες την επαναλειτουργία της τροφοδοσίας της λιμνοδεξαμενής του Γωνομιού.  Ευχόμαστε και ελπίζουμε οι διαπιστώσεις του καλοκαιριού για την ζημιά να ήταν οι πλέον σωστές.

Μετά από γρήγορες , όσο αυτό και να φαίνεται παράδοξο αναφορικά με την σπουδαιότητα του έργου, διαδικασίες και εργασίες με την βοήθεια και του εργολάβου καταφέραμε να έχουμε την αποκατάσταση της τροφοδοσίας της λίμνης.

Με βάση τις ποσότητες που εισάγονται είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας ύδρευσης και άρδευσης το καλοκαίρι.

Σημαντική παράμετρος στην όλη προσπάθεια αποτέλεσε και η έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 50.000€ που χωρίς αυτά ο κίνδυνος περαιτέρω καθυστερήσεων ήταν ορατός.  Θα παρακολουθήσουμε και το επόμενο διάστημα την συμπεριφορά της επισκευής και τροφοδοσίας και ελπίζουμε να κυλίσουν όλα καλά και με την βοήθεια του Θεού να μην αντιμετωπίσουμε άλλο πρόβλημα.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση της ζημιάς που τόσο μας ταλαιπώρησε πέρυσι” καταλήγει ο κ.Κεφαλογιάννης.

Να ευχηθούμε και εμείς να μην παρουσιαστεί στο μέλλον άλλο πρόβλημα στο πολύπαθο αυτό  αλλά ζωτικής σημασίας  έργο και να λειτουργεί η λιμνοδεξαμενή κανονικά υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής μας με νερό τόσο για την ύδρευση όσο και για την άρδευση.»

 

Μοιραστείτε το

-

-->