Δικαιωμένοι δηλώνουν οι δήμαρχοι των ορεινών δήμων της Κρήτης, με την κατανομή ποσού για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολικών τους μονάδων, στο πλαίσιο της έγκρισης για τον σκοπό αυτόν, από το υπουργείο Εσωτερικών, κονδυλίου ύψους 7 εκατ. ευρώ σε δήμους ολόκληρης της χώρας.

Στη λίστα των σχολείων, που θα εισπράξουν χρήματα για τη θέρμανση των μαθητών τους είναι οι ορεινοί δήμοι Ανωγείων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου Ρεθύμνου, Καντάνου – Σελίνου και Σφακίων στα Χανιά, Βιάννου Ηρακλείου και Οροπεδίου Λασιθίου.

«Πρόκειται για τη δικαίωση ενός αγώνα και μιας διεκδίκησης που στηριζόταν στη λογική, αλλά και την προάσπιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, των οικογενειών, των μαθητών που ζουν σε δύσκολες επαρχίες της περιφέρειας, προσπαθώντας να μην εγκαταλείψουν τα χωριά τους και διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητα του τόπου τους. Η πολιτεία αποδεικνύει ότι μπορεί να ακούσει, αρκεί οι διεκδικήσεις να είναι ομόφωνες, κυρίως όμως να στηρίζονται με επιχειρήματα και δημοκρατικό διάλογο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

 

Μοιραστείτε το

-

-->