Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Ανωγείων κ. Παύλος Δασκαλάκης με email που έστειλε στην ΑΝΩΓΗ καταγγέλλει τη συμπεριφορά και τη στάση νεαρών επισκεπτών από γειτονικό χωριό κατά των γιατρών που εφημέρευαν το βράδυ της 21ης  Δεκεμβρίου.

Ο γιατρός αναφέρει συγκριμένα στην επιστολή του:

«Στης 21/12/12 περασμένα μεσάνυχτα  4 νεαρά άτομα από γειτονικό χωριό ζήτησαν βοήθεια από τους εφημερεύοντες του Κέντρου Υγείας Ανωγείων λογά τραυματισμού του ενός εκ των τεσσάρων. Από την  είσοδο τους στο Κέντρο Υγείας είχαν εριστική συμπεριφορά τόσο προς τον νοσηλευτή αλλά και τον εφημερεύοντα γιατρό. Αφού το προσωπικό περιποιήθηκε το τραύμα του ασθενούς έπρεπε να παραπεμφθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο  για περαιτέρω διερεύνηση του τραύματος,  τότε  ένας εκ των συνοδών κινήθηκε απειλητικά προς τον γιατρό, όμως χάρη στον επαγγελματισμό του και την ψυχραιμία του αποφεύχθηκαν τα χειρότερα .
Την ώρα που το Κέντρο Υγείας Ανωγείων περνά δύσκολες ώρες ως προς την λειτουργία του και δεδομένου ότι εφημερεύουν και γιατροί από αλλά Κέντρα Υγείας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει της υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή  τέτοια περιστατικά δυσχεραίνουν το έργο του και το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση αλλά και περιορισμό των δραστηριοτήτων του . Κι όλα αυτά την ώρα που οι λιγοστοί γιατροί αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να το διατηρήσουν σε αξιοπρεπή λειτουργία προς όφελος της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου Μυλοποτάμου».

—-Καλά θα κάνουν τα… καπετανάτα, πάσης φύσεως και προελεύσεως να σέβονται και το χώρο και το έργο των γιατρών  του Κέντρου Υγείας που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στο έργο τους.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθούν τέτοια κρούσματα, γιατί την επόμενη φορά ως ΑΝΩΓΗ θα μιλήσουμε με ΟΝΟΜΑΤΑ και μοιραία  για τους…καπετάνιους το λόγο θα πάρει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Αυτά για την ώρα και καλές γιορτές!

Μοιραστείτε το

-

-->