“Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που συμβαίνουν στην πόλη μας, η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Ν. Ρεθύμνου και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα:
-Για τη φασιστική «Χρυσή Αυγή»
Σου δείχνει για εχθρό τον μετανάστη συμμαθητή και την οικογένειά του, γενικά και αόριστα τους πολιτικούς, για να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματά μας, δηλαδή τα αφεντικά και το κράτος τους, με τους οποίους διαπλέκονται. Στοχοποιεί όποιον μαθητή θέλει να αγωνιστεί. Με τις δολοφονικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς, πανελλαδικά και στο Ρέθυμνο, εκπαιδεύονται για το βασικό τους ρόλο και αποστολή: να επιτεθούν στο λαό και τους αγώνες του, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του συστήματος. Δεν μας ξεγελάνε τα παχιά τους λόγια. Έχουμε μάτια και βλέπουμε! Είναι παιδιά του συστήματος! Γι’ αυτό μας λένε ότι το σύστημα είναι δήθεν οι “ανίκανες” κυβερνήσεις και οι “ξενόδουλοι” πολιτικοί. Γι’ αυτό θέλουν το κίνημά μας διαλυμένο, ανοργάνωτο, χωρίς στόχους και προοπτική. Κάνουν παρέα στο βούρκο του αντικομμουνισμού και δεν λένε κουβέντα:
– Για την πλουτοκρατία που και τώρα, σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης, θησαυρίζει.
– Για το κράτος και την εξουσία τους που βαράνε ακόμη και τους ανάπηρους διαδηλωτές για να τους τρομοκρατήσουν και να εξασφαλίσουν την ακλόνητη συνέχεια της κερδοφορίας τους!
–  Για την €υρωπαϊκή ΄€νωση που επιβάλει τις αντιλαϊκές πολιτικές της σε όλα τα κράτη-μέλη της, είτε με μνημόνια, είτε χωρίς!
– Για το Ν.Α.Τ.Ο, το οποίο μας επιβάλλει υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες για επιθετικούς πολέμους σε βάρος λαών που δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε εμείς μαζί τους και τους καταστρέφει, δημιουργώντας καραβάνια μεταναστών εξαιτίας του!

ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΥ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Προσοχή σε όσους σου λένε ότι η πάλη ενάντια στα φασιστικά φαινόμενα είναι ξεκομμένη από τη γενικότερη πάλη ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ποιός είναι ο μεγάλος τους φόβος; Τί προσπαθούν να αποφύγουν με νύχια και με δόντια; Γιατί δίνουν ως λύση το  «αυθόρμητο και ανεξάρτητο κίνημα» και εξισώνουν το ΚΚΕ με τα υπόλοιπα κόμματα; Γιατί θέλουν τους μαθητές ανοργάνωτους, ασυντόνιστους, μόνους τους, περιχαρακωμένους. Λες και οι μαθητές αύριο δεν θα είναι εργαζόμενοι ή λες και οι γονείς μας δεν είναι εργαζόμενοι-αγρότες-μικροί επαγγελματίες που ήδη πλήττονται από αυτά τα βάρβαρα μέτρα.

Πώς να δώσουμε απάντηση;

Τρέμουν στην ιδέα ενός μαθητικού κινήματος  οργανωμένου, περιφρουρημένου, που κάνει συνελεύσεις στα τμήματα και στα σχολεία, που συντονίζεται τοπικά και πανελλαδικά σε Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, που δίνει πολυμορφία και συνέχεια στη δράση του, που περιφρουρείται, που απομονώνει τους προβοκάτορες, που αποκαλύπτει και απομονώνει τα κόμματα της πλουτοκρατίας, που δεν πιστεύει στους ψεύτικούς παραδείσους των ναρκωτικών. Ένα κίνημα που θα παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας, μαζί με τους καθηγητές μας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και για όλα τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών! Ένα τέτοιο κίνημα θα απομονώσει τους τραμπουκισμούς και τα φασιστικά φαινόμενα, βγάζοντας στην επιφάνεια την ατέλειωτη δύναμη που έχουμε όταν ενωθούμε και παλέψουμε ενάντια σε όσους μας καταστρέφουν τη ζωή ,ενάντια στην Ε.Ε, το μεγάλο κεφάλαιο και το καπιταλιστικό σύστημα.
Η ΚΝΕ σε καλεί να παλέψεις δίπλα της, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε τα φασιστικά φαινόμενα, αλλά για να παλέψουμε να έρθουν καλύτερες μέρες στο τόπο μας,
στη ζωή μας.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!
Ν.Ο ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ”

Μοιραστείτε το:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook

-

-->