Από τη σελίδα: http://anogiachess.com/

“Μια φιλική συνάντηση η οποία περιελάμβανε ένα rapid τουρνουά 5 γύρων, έναν …ποδοσφαιρικό αγώνα και δύο συναντήσεις blitz.

Οι σκακιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΑΤΕ (στο ίδιο χώρο θα γίνει από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου το 1ο ανοιχτό σκακιστικό τουρνουά Ανωγείων «Ιδαίον Άντρον»), ενώ η ποδοσφαιρική  συνάντηση έγινε στο γήπεδο του Αετού Ανωγείων (Δημοτικό στάδιο Ανωγείων).

Στο τουρνουά rapid πήραν μέρος οι μικροί σκακιστές των ομάδων, οι οποίες ήταν οι εξής:

ΟΑ Χανίων

ΣΑ Χερσονήσου

Μία μικτή ομάδα ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΧΑΝΙΩΝ

Δύο ομάδες από τον ΣΟ Ανωγείων (ΑΝΩΓΕΙΑ 1 και ΑΝΩΓΕΙΑ 2)

Και η ομάδα Γουβών – Γουρνών.

Το τουρνουά κατέκτησε με άνεση η ομάδα του ΟΑΧ παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο με 5 νίκες σε 5 γύρους.

Στην δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) η Σκακιστική Ακαδημία Χερσονήσου (σε ισοβαθμία με την μικτή Ηρακλείου – Χανίων)

Ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο  κατέκτησε η μικτή ΧΑΝΙΩΝ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Αναλυτικά η  βαθμολογία:

ΟΑΧ                                        5      (29)

ΣΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ             3,5  (21,5)

ΧΑΝΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ         3,5  (16)

ΑΝΩΓΕΙΑ 1                           2    (12,5)

ΓΟΥΒΕΣ – ΓΟΥΡΝΕΣ       1    (8)

ΑΝΩΓΕΙΑ 2                            0   (3)

Το Σάββατο, μετά τους 3 πρώτους γύρους του rapid, η μάχη μεταφέρθηκε 200 μέτρα  πιο μακριά από την αίθουσα των αγώνων, στο γήπεδο του ΑΕΤΟΥ, όπου χωριστήκαμε σε δύο μικτές ομάδες – τον Μαζεταϊκό και τον Στησιακό –  από όλους τους συλλόγους και παίξαμε ένα 70λεπτο ποδοσφαιρικό ματς, το οποίο εξελίχθηκε εντυπωσιακά με πολλές εναλλαγές στο σκορ για να λήξει τελικά 5-5 και να οδηγηθούμε στα πέναλτι. Παρότι αγωνίσθηκα με τον Μαζεταϊκό, οφείλω να ομολογήσω ότι ο Στησιακός ήταν  καλύτερος στην κανονική διάρκεια του αγώνα (είχε και 4 δοκάρια, ή τουλάχιστον εγώ τόσα μέτρησα), αλλά … «έστησε» στα πέναλτι, όπου ο …Γκρόμπελαρ (Μιχάλης Χατζηδάκης) απέκρουσε εντυπωσιακά το τελευταίο και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.

Την Κυριακή μετά το τέλος του rapid, παίξαμε δύο ματς  μπλιτς, μεταξύ Ομίλου Αντισφαιρίσεως Χανίων και Σκακιστικού Ομίλου Ανωγείων, όπου ο ΟΑΧ επικράτησε συντριπτικά με 7,5 – 2,5 και  10 – 2.

Το πλέον σημαντικό  είναι ότι τα παιδιά των συλλόγων ήρθαν κοντά, έπαιξαν σκάκι και ποδόσφαιρο, γευμάτισαν μαζί και γενικά το ευχαριστήθηκαν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα σωματεία, τους μικρούς σκακιστές και σκακίστριες, καθώς και τους συνοδούς τους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Σ.Ο. Ηρακλείου για την πολύτιμη βοήθεια του, τον πρόεδρο του Νίκο Παπανδρέου  και τον Κώστα Κλώκα, ο οποίος ήταν ο γνωστός αεικίνητος Κώστας, ψυχή της διοργάνωσης, παρότι στο Σαββατιάτικο ποδοσφαιρικό …ντέρμπυ, είχε έναν μικρό –ευτυχώς – τραυματισμό.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Ανωγείων για την παραχώρηση της αίθουσας και για τις φιλοξενίες που προσέφερε στα σωματεία, αλλά και για όλη την στήριξη του προς τον σύλλογο μας. Ευχαριστούμε προσωπικά τον Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη και τον Αντιδήμαρχο Μανόλη Κοντογιάννη για την παρουσία τους στις τελετές έναρξης και λήξης.

Ευχαριστούμε επίσης τον ΑΕΤΟ Ανωγείων για την παραχώρηση του γηπέδου.”

Μοιραστείτε το

-

-->