Ένας επίλογος χαρούμενος και διασκεδαστικός ,γράφτηκε την Τετάρτη στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων, κλείνοντας ένας ακόμα κύκλο σπουδών .Ενώπιον του Δημάρχου Ανωγείων και πλήθους κόσμου οι μαθητές
και οι δάσκαλοι του Σχολείου έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα από χορούς της πατρίδας μας και του κόσμου. Η γιορτή λήξης ξεκίνησε με ομιλία της διευθύντριας του Σχολείου η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Σχολείου ,στα προγράμματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αποχαιρέτησε τους μαθητές που αποφοίτησαν από το δημοτικό Σχολείο, απονέμοντας το βραβείο που προσφέρει η οικογένεια Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη Σκουλά στη μνήμη των γονέων τους Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά στην καλύτερη μαθήτρια της Έκτης τάξης που ήταν η Βουιδάσκη Αντιγόνη του Δημοσθένη και στο τέλος ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέδραμαν ποικιλοτρόπως στο έργο του Σχολείου. Στη συνέχεια η γυμνάστρια του Σχολείου κ. Νίκη Πλουμίδου προλόγισε το πρόγραμμα της εορτής
Σας παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία της Δ/ντριας του Σχολείου κ. Χατζάκη Τριανταφυλλιάς καθώς και της Γυμνάστριας του Σχολείου κ. Νίκης Πλουμίδου.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΧΑΤΖΑΚΗ
“Αγαπητοί μας Γονείς
Σας καλωσορίζουμε στην αποχαιρετιστήρια γιορτή του Σχολείου μας και σας ευχαριστούμε που ήρθατε να γράψουμε μαζί τον επίλογο μιας ακόμα υπέροχης και δημιουργικής σχολικής χρονιάς.
Θα αναφέρω λίγα λόγια για τη χρονιά που πέρασε. Οφείλω να πω ότι το σχολείο λειτούργησε με κανόνες , η σχολική κοινότητα δούλεψε σαν ένα ήσυχο μελίσσι μέσα σε άριστο παιδαγωγικό κλίμα και πιστεύω ότι το μέλι είναι πολύ…
Επίσης στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης έγιναν πολλές καινοτόμες δράσεις όπως ήταν η εκμάθηση Σκάκι στους μαθητές , η λειτουργία θεατρικής ομάδας , η δημιουργία νέας ιστοσελίδας του Σχολείου μας στο διαδίκτυο ,η έκδοση του Χριστουγεννιάτικου τεύχους της Ψηλορείτας, αλλά και η έκδοση ημερολογίου τα Χριστούγεννα . Επίσης έγιναν προγράμματα αγωγής Υγείας για την πρόληψη των ατυχημάτων και γνωριμία με τα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και πρόγραμμα σωστής διατροφής στις μικρές τάξεις. Στην ΣΤ΄τάξη οι μαθητές ασχολήθηκαν με πρόγραμμα κατασκευών από ορείχαλκο και αλπακά.
Επίσης από τα Χριστούγεννα τέθηκε σε λειτουργία η νέα βιβλιοθήκη μας η οποία αποτελεί ένα χώρο ανάτασης για τους μαθητές και τους δασκάλους του Σχολείου μας.
Το διδακτικό προσωπικό εφέτος απαρτιζόταν κυρίως από νέους αλλά άξιους συναδέλφους που εργάστηκαν με περίσσια όρεξη και μεγάλη υπευθυνότητα.
Αλλά και οι ειδικότητες του Τμήματος Ένταξης, της Αγγλικής Γλώσσας και της Γαλλικής ,έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του σκοπού.
Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τη συνεισφορά των Ανωγειανών δασκάλων, «την καλή μαγιά» που εξασφαλίζει την καλή συνέχεια.
Ξεχωριστά θα αναφερθώ στην ψυχή της αποψινής βραδιάς , την γυμνάστρια του Σχολείου μας κ. Νίκη Πλουμίδου.
Η κ. Νίκη δούλεψε μεθοδικά και υπεύθυνα από την πρώτη μέρα και καλλιέργησε στα παιδιά μας ικανότητες αυτοπειθαρχίας, υπευθυνότητας αυτοσυγκέντρωσης. Επίσης για την επιτυχία αυτής της γιορτής δούλεψε σκληρά η ίδια αλλά και όλοι οι μαθητές του Σχολείου.
Επίσης σκληρά δούλεψε η δασκάλα του Τμήματος ¨Ενταξης κ. Eιρήνη Σκαράκη για την προετοιμασία αυτής της γιορτής ,αλλά και όλων των προηγούμενων και νομίζω θα συμφωνήσουν οι άλλοι συνάδελφοι ότι η Ειρήνη Σκαράκη ήταν για το Σχολείο μας η Ειρήνη της προσφοράς.
Τι να πούμε για τα κοστούμια της γιορτής που έραψε η κ. Ελεάννα μας, η δασκάλα της Αγγλικής Γλώσσας. Καλά Ξέκαλα Τι να πούμε για τον υπέροχο στολισμό ,Δούλεψαν όλοι οι δάσκαλοι με περίσσια θέρμη μαζί με τους μαθητές του Σχολείου. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους μαζί και χωριστά έναν έναν που βοήθησαν σε αυτό το υπέροχο και δημιουργικό ταξίδι. Παρά τους κρίσιμους καιρούς καταφέραμε και κάναμε αρκετές εκδρομές που λειτούργησαν συμπληρωματικά με την ύλη των μαθημάτων και καμία δεν έγινε χωρίς να υπηρετεί παιδαγωγικό σκοπό. Θα αναφερθούμε στην τριήμερη εκδρομή της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και οφείλουμε να πούμε ότι οι μαθητές και η δασκάλα τους κοπίασαν πάρα πολύ όλη τη χρονιά και με την αμέριστη συμπαράστασή όλων των συγχωριανών το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Να έρθουν εδώ με τη δασκάλα τους. για να ευχαριστήσουμε μαζί όλους τους χωριανούς που βοήθησαν, είτε αγοράζοντας από τις κατασκευές αυτές, είτε κόβοντας κλήρους ή παίρνοντας ημερολόγια καθώς και τους γονείς των μαθητών της ΣΤ΄τάξης και όλους εκείνους που πρόσφεραν δώρα για την κλήρωση και τέλος όλους όσους πρόσφεραν διάφορα χρηματικά ποσά.
Αυτά εδώ τα παιδιά είναι τα αγαπημένα μου πρωτάκια, είναι η πρώτη φουρνιά μαθητών που ξεσκολίζουν, έχοντας διδαχθεί τα καινούρια βιβλία .Ελπίζουμε ότι τα νέα εγχειρίδια ,τα εφοδίασαν με περίσσιες γνώσεις και δεξιότητες και θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δυσκολότερων εγχειριδίων του Γυμνασίου.
Το πέρασμά τους από το Δημοτικό ήταν ήρεμο, διακριτικό . Δε θυμάμαι να δημιουργήσουν ποτέ θέμα σε κανένα δάσκαλο Συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά, στους δασκάλους τους αλλά και στους γονείς τους.
Σας ευχαριστούμε και σας αποχαιρετούμε με τις καλύτερες ευχές μας.
Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο, υγεία και κάθε προκοπή.
Με την αποχώρησή σας το Σχολείο θα σας προσφέρει ένα όμορφο αναμνηστικό που το έφτιαξε η κυρία Ζαφειρένια με περίσσια επιδεξιότητα και αγάπη για σας.
Έχουμε επίσης να απονείμουμε το χρηματικό βραβείο των τριακοσίων ευρώ που προσφέρει η οικογένεια Γεωργίου και Νίκης Καλλέργη Σκουλά στην μνήμη των Γονέων τους Ελευθερίου και Αργυρής Σκουλά, στον καλύτερο μαθητή της Έκτης τάξης. Είναι η μαθήτρια Βουδάσκη Αντιγόνη, η μοναδική μαθήτρια που είχε σε όλα τα τρίμηνα άριστα δέκα. Εννέα ακόμα μαθητές της Έκτης απολύονται με άριστα δέκα και τους αξίζει το πιο θερμό χειροκρότημα είναι οι εξής:
Σαλούστρου Εμμανουέλα,
Χαιρέτης Γιάννης,
Ξυλούρη Κρυσταλία,
Κουτάντος Γιάννης,
Κονιού Εμμανουέλα
,Κοντόκαλου Ελευθερία, Χαρωνίτης Αίαντας- Νικόλαος
Δραμουντάνης Ανδρέας και Βρέντζος Βασίλης
Συγχαρητήρια στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς τους.
Τελειώνοντας να ευχαριστήσουμε την κ.Έλλη για τον πολύτιμο ρόλο της στην ομαλή λειτουργία του Σχολείου
Την υπεύθυνη του κυλικείου μας κ. Ζουμπουλιά για τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει στους μαθητές του Σχολείου μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε το Σχολείο για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων της Ευέλικτης ζώνης, το ΚΠΕ Ανωγείων , το ΑΚΟΜ Ψηλορείτης, το κέντρο Υγείας Ανωγείων, το σπίτι της Ευρώπης Ανωγείων, το σκακιστικό όμιλο Ανωγείων, το ΚΑΠΗ Ανωγείων το αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Μουσείο ξύλινων γλυπτών του Γρυλιό, το Υαλοτεχνείο της κ. Νατάσας Παπαδογαμβράκη, όλους εκείνους που ενίσχυσαν το ταμείο του Σχολείου με τις δωρεές τους, τη Σχολική Επιτροπή αλλά και τον Πρόεδρο της κ. Κοντογιάννη που είναι κάθε μέρα στο πλευρό μας και ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε θέμα που μας απασχολεί, το Δήμο Ανωγείων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.
Ο σύλλογος των δασκάλων σας εύχεται καλό καλοκαίρι!!!!!
Αύριο στις 9:00 το πρωί θα δοθούν οι τίτλοι Προόδου και Σπουδών.
Να παρακαλέσουμε τους γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄τάξη να μεριμνήσουν το καλοκαίρι να βγάλουν τις τρεις αναγκαίες εξετάσεις για την εγγραφή τους, καρδιολογική, οφθαλμολογική και οδοντολογική τις οποίες πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο μέχρι τις 10/9/2012 καθώς και το ατομικό δελτίο υγείας για τη γυμναστική.
Ατομικά δελτία επίσης θα πρέπει να προσκομίσουν οι μαθητές που θα μπουν Τρίτη και Πέμπτη τάξη και βέβαια οι απόφοιτοι που θα μπουν στο Γυμνάσιο.
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΗ ΠΛΟΥΜΙΔΟΥ
Καλώς ήρθατε!
Η φετινή μας γιορτή χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος τα παιδιά θα μας ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς. Από τη Χαβάη και την Κίνα ως την Ευρώπη και την Ελλάδα. Στόχος μας τη χρονιά που πέρασε ήταν να γνωρίσουμε λαούς τόσο μακρινούς μα τόσο ίδιους μ εμάς .Λένε πως το καλύτερο ταξίδι το κάνεις με τη φαντασία. Ας αφήσουμε λοιπόν τα παιδιά να μας ταξιδέψουν .
Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο σε μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που παρά της δυσκολίες ζει πάντα στην καρδιά μας. Θα παρακολουθήσουμε επίσης μουσικοκινητική αγωγή και ρυθμική γυμναστική .Στο ταξίδι αυτό θα μας συντροφεύουν ο ήλιος ο ηλιάτορας ,η μυρωδιά της ρίγανης μα και του θυμαριού .Στόχος να γνωρίσουμε την Ελλάδα γιατί…
Λαός που την παράδοση ξεχνά και δεν θυμάται
Στο λήθαργο του μαρασμού παντοτινά κοιμάται
Η ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΠΛΟΥΜΙΔΟΥ ΝΙΚΗ